ΑΘΗΝΑ
20:25
|
09.05.2024
Γαλλικό πολεμικό πλοίο που επιχειρούσε στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από τις ακτές της Υεμένης.
Οι αναχαιτίσεις έγιναν στις 20:30 GMT και στις 22:30 GMT το Σάββατο 110 χιλιόμετρα από την ακτή της Υεμένης, λέει ο γαλλικός στρατός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γαλλικό πολεμικό πλοίο που επιχειρούσε στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν σε αυτό από τις ακτές της Υεμένης, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ανέφερε ότι η φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων Languedoc αναχαίτισε και κατέστρεψε ένα πρώτο drone γύρω στις 9:30 μ.μ. τοπική ώρα Γαλλίας το Σάββατο και μια δεύτερη γύρω στις 23:30. σε 110 km από την ακτή της Υεμένης γύρω από την Al Hudaydah.

Το κίνημα των Χούθι της Υεμένης δήλωσε το Σάββατο ότι θα στοχεύσει όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, ανεξαρτήτως εθνικότητας, και προειδοποίησε όλες τις διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες να μην συναλλάσσονται με ισραηλινά λιμάνια.

Οι Χούθι που είναι ευθυγραμμισμένοι με το Ιράν έχουν επιτεθεί και έχουν καταλάβει πολλά πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Bab al-Mandab, έναν θαλάσσιο δρόμο μέσω του οποίου μεταφέρεται μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Εκτός Καΐρου οι αντιπροσωπείες Χαμάς και Ισραήλ

«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»: Προχωρούν την επέκταση του εργοταξίου

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ολονύχτια διαμαρτυρία την Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα