ΑΘΗΝΑ
02:43
|
28.04.2024
Η Κούβα ανακοίνωσε αργά το Σάββατο ότι απέτρεψε μια τρομοκρατική συνωμοσία που σχεδιάστηκε στη γειτονική νότια Φλόριντα.
Τζετ σκι που χρησιμοποίησε ένας από τους συλληφθέντες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κούβα ανακοίνωσε αργά το Σάββατο ότι απέτρεψε μια τρομοκρατική συνωμοσία που σχεδιάστηκε στη γειτονική νότια Φλόριντα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού ένας άνδρας φέρεται να έφτασε στο νησί με τζετ σκι για να διαπράξει πράξεις βίας, αναφέρει το Reuters.

Η έρευνα που προέκυψε, για την οποία κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήταν ακόμη σε εξέλιξη, ισχυρίστηκε ότι η συνωμοσία συνδέεται με τουλάχιστον δύο ομάδες, τη Nueva Nacion Cubana και τη La Nueva Nacion Cubana en Armas, τις οποίες η Κούβα έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές οντότητες.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με καμία από τις ομάδες αργά το Σάββατο.

Η έκθεση ανέφερε ότι ένας από τους άνδρες που είχε συλλάβει, ο οποίος εμφανίστηκε στο πρόγραμμα αλλά η ταυτότητα του οποίου ήταν ασαφής, ήταν οπλισμένος με πολλά όπλα και πυρομαχικά.

Η αναφορά ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας, ένας Κουβανός που κατοικεί στη Φλόριντα, είχε εισέλθει παράνομα στην Κούβα με ένα τζετ σκι με νηολόγιο στη Φλόριντα, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε σε έναν βάλτο μαγκρόβων στη βόρεια ακτή του νησιού πριν πάρει το δρόμο του από τη στεριά στο Cienfuegos, στο νότο. κεντρική Κούβα.

Στη συνέχεια, ο άνδρας προσπάθησε να στρατολογήσει άλλους για να βοηθήσουν στη διάπραξη πράξεων βίας, εμπρησμού και βανδαλισμού πριν την τελική σύλληψή του, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αρκετοί άλλοι Κουβανοί, που κατοικούσαν τόσο στη Νότια Φλόριντα όσο και στην Κούβα, ήταν υπό έρευνα για τη συμμετοχή τους στην υποτιθέμενη συνωμοσία.

Οι ισχυρισμοί έρχονται μόλις δύο ημέρες αφότου η Κούβα δημοσίευσε μια λίστα με περισσότερους από 80 ξένους υπηκόους και οντότητες που κατηγορεί για τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των επιρροών, πολλών μακροχρόνιων αντιφρονούντων που διαμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ενός υποψήφιου δήμαρχου της κομητείας Miami-Dade της Φλόριντα.

Οι δύο ομάδες που προσδιορίζονται στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Σαββάτου εμφανίζονται στη λίστα που δημοσίευσε η Κούβα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και χαρακτηρίζονται ως «εγκληματικές οργανώσεις που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες που οργανώνουν, χρηματοδοτούν και εκτελούν ενέργειες κατά της ασφάλειας του κουβανικού κράτους.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα