ΑΘΗΝΑ
06:08
|
01.05.2024
Η εισαγελία του Βερολίνου δεν άσκησε δίωξη σε βάρος του Παλαιστίνιου Προέδρου για τις περσινές δηλώσεις περί Ολοκαυτώματος.
Από την περσινή συνάντηση Μαχμούτ Αμπάς και Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν θα ασκήσει τελικά δίωξη σε βάρος του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς η εισαγγελία του Βερολίνου με αφορμή τις περσινές δηλώσεις που είχε κάνει κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία περί Ολοκαυτώματος στα μέσα Αυγούστου 2022. Ο βασικός λόγος είναι πως ο Παλαιστίνιος ηγέτης έχει διπλωματική ασυλία, πράγμα που εμποδίζει τις γερμανικές δικαστικές αρχές να ασκήσουν σε βάρος του ποινική δίωξη.

Από την άλλη, η εισαγγελία του Βερολίνου φρόντισε να τονίσει πως οι επίμαχες δηλώσεις του Μαχμούτ Αμπάς «παραπέμπουν σε υποκίνηση φυλετικού μίσους» ώστε να μην αφήσει εντελώς μετέωρο το θέμα.

Εδώ και περίπου ένα περίπου ενάμιση χρόνο, η αστυνομία του Βερολίνου είχε ξεκινήσει έρευνα με την «υποψία υποκίνησης μίσους» έπειτα από δύο μηνύσεις σε βάρος του Παλαιστίνιου ηγέτη σύμφωνα με τις οποίες «σχετικοποίησε το Ολοκαύτωμα» στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς τον Αύγουστο του 2022.

Τότε, όταν ρωτήθηκε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος για την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972, όπου σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι, (οι 11 Ισραηλινοί) συνέκρινε την ισραηλινή πολιτική απέναντι στους Παλαιστίνιους με τη γενοκτονία των Εβραίων από τη ναζιστική Γερμανία.

«Από το 1947 μέχρι σήμερα, το Ισραήλ διέπραξε 50 σφαγές σε 50 παλαιστινιακές πόλεις (…) 50 σφαγές, 50 ολοκαυτώματα και ακόμη και σήμερα καθημερινά υπάρχουν νεκροί” λόγω των ενεργειών του ισραηλινού στρατού» απάντησε, προκαλώντας στη συνέχεια έντονες αντιδράσεις κυρίως σε Ισραήλ και Γερμανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα