ΑΘΗΝΑ
19:35
|
07.05.2024
Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός μεταφέρθηκε από την σωφρονιστική αποικία ΙΚ-6 της περιοχής Βλαντίμιρ, της Ρωσίας σε άγνωστο μέρος.
Αλεξέι Ναβάλνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι ανακοινώθηκε σήμερα πως μεταφέρθηκε από την σωφρονιστική αποικία ΙΚ-6 της περιοχής Βλαντίμιρ, ανατολικά της Μόσχας, δίχως να γίνει γνωστό πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Αυτό υποστήριξαν συνεργάτες του στην πλατφόρμα Χ, οι οποίοι ήταν προετοιμασμένοι για μια πιθανή μεταφορά του σε άλλη αποικία μετά την καταδίκη του τον Αύγουστο σε επιπλέον 19 χρόνια φυλάκισης στην οποία επικρατούν πιο δύσκολες συνθήκες κράτησης.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, ανέφερε ότι το προσωπικό της αποικίας IK-6 στην πόλη Μελέχοβο, 235 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, είπε στον δικηγόρο του που περίμενε έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα, ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δεν είναι πλέον μεταξύ των κρατουμένων. «Πού τον μετέφεραν, δεν λένε» δήλωσε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Η διαδικασία μεταφοράς κρατουμένων με τρένο στην αχανή Ρωσία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, με τους συγγενείς και τις οικογένειές τους να μην μπορούν να πληροφορηθούν για το πού βρίσκονται και αν είναι καλά στην υγεία τους μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους.

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του από την περασμένη Τρίτη.

Η συνεργάτης του Λιουμπόφ Σόμπολ είχε δηλώσει στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι οι υποστηρικτές του φοβούνται ότι έχει μεταφερθεί σε νέα σωφρονιστική αποικία κρατουμένων και ότι η χρονική στιγμή σχετίζεται με την έναρξη της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα διεκδικήσει μια ακόμη εξαετή θητεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα