ΑΘΗΝΑ
23:53
|
28.09.2024
Η επίθεση του ισραηλινού στρατού προκάλεσε το θάνατο του δημάρχου της μεθοριακής κωμόπολης Ταϊμπέχ. Η W.P διαπιστώνει χρήση βομβών λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ.
Από τους σημερινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο ενός Λιβανέζου τοπικού αξιωματούχου προκάλεσε νωρίς σήμερα το απόγευμα ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο Νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ, πρόκειται για τον δήμαρχο της μεθοριακής κωμόπολης Ταϊμπέχ, Χουσεΐν Μανσούρ.

Την Κυριακή, είχαν τραυματιστεί αρκετοί Ισραηλινοί στρατιώτες (εκ των οποίων οι δύο σοβαρότερα) σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Χεζμπολάχ η οποία στη συνέχεια επιβεβαίωσε την είδηση αναφέροντας πως είχε ως στόχο «το στρατηγείο διοίκησης» χερσαίων ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή.

Από την έναρξη των εχθροπραξιών Λιβάνου-Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί πάνω από 120 Λιβανέζοι (οι περισσότεροι μαχητές της Χεζμπολάχ και ένας Λιβανέζος στρατιώτης που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη) και 10 Ισραηλινοί (εκ των οποίων οι έξι στρατιώτες).

Και η W.P. βλέπει τις βόμβες λευκού φωσφόρου

Νωρίτερα, σήμερα, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post ανέφερε πως το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει από την αρχή των εχθροπραξιών στο Λίβανο βόμβες λευκού φωσφόρου κατασκευασμένες στις ΗΠΑ που είναι απαγορευμένες από διεθνείς συμφωνίες επειδή προκαλούν βαθιά εγκαύματα στον άνθρωπο.

Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από φωτογραφίες χρησιμοποιημένων βομβών που δείχνουν διακριτικά κατασκευής στις ΗΠΑ σε Λουιζιάνα και Αρκάνσας μεταξύ 1989 και 1992.

Στις καταγγελίες αυτές το Ισραήλ απάντησε πως χρησιμοποιεί τις βόμβες για την πρόκληση καπνού, κάτι που δεν ισχύει καθώς τις έχει χρησιμοποιήσει και βράδυ σε μεθοριακά χωριά και πόλεις του Λιβάνου προκαλώντας φρικτά εγκαύματα σε αμάχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα