ΑΘΗΝΑ
19:06
|
02.05.2024
Η απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας έρχεται ύστερα από μηνυτήρια αναφορά συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας εναντίον του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποχώρηση του από την εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Θάνος Πλεύρης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Η απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας έρχεται ύστερα από μηνυτήρια αναφορά συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας εναντίον του, αλλά και εναντίον της Ζωής Ράπτη, η οποία τότε εκτελούσε χρέη υφυπουργού Υγείας.

Στην επιστολή του, αν και ξεκαθαρίζει πως «δεν συντρέχουν στο πρόσωπό μου οι λόγοι εξαίρεσης», ενώ χαρακτηρίζει την νέα μήνυση εναντίον του «αβάσιμη», υποστηρίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε λάβει ή συμμετάσχει στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης που να σχετίζεται «με τον χώρο του δυστυχήματος», εξαιρεί τον εαυτό του από την επιτροπήν έτσι ώστε να μην υπάρξει «καμία υποψία μεροληψίας».

«Η μήνυση μάλιστα αυτή γίνεται προσχηματικά διότι υποβάλλεται ακριβώς πριν την συζήτηση της αίτησης, ώστε να δημιουργήσει υποτιθέμενο λόγο εξαίρεσης μου» υποστήριξε ο Θάνος Πλεύρης.

«Ωστόσο, δεδομένου ότι επιθυμώ να διαφυλάξω απόλυτα τη διαδικασία και το έργο της επιτροπής και σε καμία περίπτωση δε θέλω να υπάρξει η παραμικρή υπόνοια στην ελληνική κοινωνία, αλλά πρωτίστως στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες του δυστυχήματος, τους οποίους σέβομαι απόλυτα, ότι η επιτροπή δε θα λειτουργήσει με πλήρη αμεροληψία, δηλώνω αποχή από τα καθήκοντά μου ως μέλος της επιτροπής, προκειμένου αυτή άμεσα και χωρίς να υπάρξει άλλη καθυστέρηση για διαδικαστικούς λόγους να ξεκινήσει τις εργασίες της, παραμένοντας στη διάθεση της για ό, τι χρειαστεί» καταλήγει στην επιστολή του.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα