ΑΘΗΝΑ
14:52
|
10.05.2024
Αυτή η εξέλιξη δεν σχετίζεται με το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ των εταιρειών που έχουν συμμαχήσει με το Ισραήλ, λένε οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
Η απόφαση δεν σχετίζεται με τον πόλεμο στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αθλητική μάρκα Puma θα σταματήσει να χορηγεί την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ισραήλ το 2024, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η κίνηση σχεδιάστηκε από πέρυσι και δεν σχετίζεται με εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των καταναλωτών κατά του Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών.

Η Puma αντιμετωπίζει εδώ και καιρό εκκλήσεις για μποϊκοτάζ λόγω της συμμαχίας της με την Ισραηλινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (IFA), με τα καλέσματα να έχουν ενταθεί κατά τη διάρκεια της δίμηνης επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, η οποία σκότωσε περισσότερους από 18.000 Παλαιστίνιους.

Σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ένας εκπρόσωπος της Puma είπε ότι τα συμβόλαια της εταιρείας με πολλές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας και του Ισραήλ, επρόκειτο να λήξουν το 2024 και δεν θα ανανεωθούν.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Puma θα ανακοινώσει σύντομα συμφωνίες με πολλές νέες εθνικές ομάδες, ως μέρος της στρατηγικής της «λιγότερο-μεγαλύτερο-καλύτερο».

Ένα εσωτερικό σημείωμα της Puma που προβλήθηκε από τους Financial Times, οι οποίοι ανέφεραν πρώτοι την είδηση, επιβεβαίωσε επίσης την αναταραχή.

Έκτοτε, η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει εκκλήσεις μποϊκοτάζ από ακτιβιστές, οι οποίοι λένε ότι η IFA περιλαμβάνει επίσης ομάδες που εδρεύουν σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι οποίοι είναι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Οι παγκόσμιες εταιρείες που υποστηρίζουν το Ισραήλ έχουν αντιμετωπίσει αυξανόμενες εκκλήσεις για μποϊκοτάζ από το κίνημα Boycott, Divest, Sanctions (BDS) υπό την ηγεσία των Παλαιστινίων πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία μόδας Zara απέσυρε μια διαφημιστική καμπάνια από τον ιστότοπό της, αφού προκάλεσε αντιδράσεις επειδή εμφανίστηκε να μιμείται σκηνές βασάνων στη Γάζα και πυροδότησε εκκλήσεις για μποϊκοτάζ από ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ταεκβοντό: Δεύτερος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Δημητρόπουλος

Στον τελικό του Conference League ο Ολυμπιακός

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Ευρωλίγκα: Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακός στο Final Four

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα