ΑΘΗΝΑ
09:09
|
27.04.2024
Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης συσχέτισε το θέμα με τη μείωση του προσδόκιμου ηλικίας λόγω covid-19, λέγοντας πως το θέμα θα τεθεί μετά το 2031.
Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις έξω από το υπουργείο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν βλέπει άμεσα να τίθεται ζήτημα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη διάρκεια παρέμβασης που έκανε στη βουλή κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση της επαγγελματικής ασφάλισης,  ανέφερε πως το ζήτημα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης «δεν αφορά ούτε τον παρόντα χρόνο, ούτε την παρούσα κυβέρνηση,  νομίζω ούτε καν την επόμενη».

Ο ίδιος ανέφερε πως ίσως η μεθεπόμενη κυβέρνηση να αναλάβει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και ίσως κάνει για πρώτη φορά, μετά το 2031,  υπολογισμό των έως τότε δεδομένων.

Από την άλλη συσχέτισε το ζήτημα και με την αύξηση της θνησιμότητας του πληθυσμού στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας και του κορονοϊού covid-19, λέγοντας πως το προσδόκιμο ζωής έπεσε τα τελευταία χρόνια λόγω κορονοϊού και άρα θα πρέπει πρώτα…να ανέβει για να τεθεί ζήτημα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης.

Συνάντηση Γεωργιάδη με συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με συνταξιούχους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας (που αγοράστηκε από την Alpha Bank) που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο, διαβεβαιώνοντας πως η πόρτα του είναι πάντα ανοικτή γιατί το υπουργείο «ανήκει στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, όχι σε μένα».

Σε ανάρτηση που έκανε αργότερα σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε μαζί τους, τονίζοντας:

Επί της ουσίας, οι συνταξιούχοι της πρώην Εμπορικής Τράπεζας είχαν δύο μεγάλες εκκρεμότητες εδώ και 20, περίπου, χρόνια.Την πρώτη την λύσαμε ήδη με το νομοσχέδιο που ήδη συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για το δεύτερο ζητήσαμε λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά είμαι αισιόδοξος και γι’ αυτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα