ΑΘΗΝΑ
10:16
|
12.05.2024
Άργησε αλλά το κατάλαβε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, που προειδοποίησε πως όσο περνά ο καιρός φθίνει η διεθνής υποστήριξη στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.
Παλιότερη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά από ένα χρόνο της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην εξουσία και δύο μήνες μετά τον ανελέητο πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο τελευταίος στη Λωρίδα της Γάζας, συνειδητοποίησε (κάπως αργά είναι η αλήθεια…) πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι «η πιο συντηρητική στην ιστορία του Ισραήλ».

«Πρόκειται για την πιο συντηρητική κυβέρνηση στην Ιστορία του Ισραήλ…Δεν επιθυμεί λύση δύο κρατών» είπε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε χορηγούς του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον, προτείνοντας στον Νετανιάχου να «αλλάξει» την κυβέρνησή του.

Όπως είπε ο Νετανιάχου, πρέπει «να ενισχύσει και να αλλάξει την κυβέρνηση» για να βρει μία μακροπρόθεσμη λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύρραξη.

Προειδοποίησε επίσης πως όσο περνά ο καιρός φθίνει η ξένη υποστήριξη στην ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Γάζα.

Πάντως το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο με αφορμή το πέμπτο βράδυ της εβραϊκής γιορτής Χανουκά, ο Μπάιντεν είχε διαβεβαιώσει πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει την «αταλάντευτη στήριξη» στο Ισραήλ και τη παροχή «στρατιωτικής βοήθειας μέχρι να ξεφορτωθούν τη Χαμάς, καταλήγοντας:

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί η παγκόσμια κοινή γνώμη μπορεί να μεταστραφεί σε ένα βράδυ και αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Αστακός το Γαλάτσι για την ομιλία Ράμα

Μισθοί στην πρέσα-Συντάξεις στα τάρταρα 

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα