ΑΘΗΝΑ
15:07
|
22.05.2024
Ο Γκρέγκορζ Μπράουν, από το κόμμα «Konfederacja» διαφωνώντας με την απόφαση του προεδρείου της βουλής να ανάψουν τα κεριά στη μενορά, έκανε ολόκληρο σόου μισαλλοδοξίας.
Ο Πολωνός ακροδεξιός βουλευτής μετά το «κατόρθωμα»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε «θεατρικό σανίδι» ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας μετατράπηκε νωρίτερα απόψε μέρος της πολωνικής βουλής όταν ένας ακροδεξιός βουλευτής, ο Γκρέγκορζ Μπράουν, από το κόμμα «Konfederacja» διαφωνώντας με την απόφαση του προεδρείου της βουλής να ανάψει κερί στη διάρκεια τελετής για την εβραϊκή γιορτή των Φώτων, Χανουκά, έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά στην επτάφωτη λυχνία (μενορά) προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και σε βουλευτές του κόμματός του.

Ο Μπράουν πήρε τον πυροσβεστήρα και περπατώντας μέχρι τη μενορά άρχισε να ρίχνει πυροσβεστικό υγρό σβήνοντας ένα-ένα τα αναμμένα κεριά.

Όταν τα έσβησε άρχισε να ρίχνει το περιεχόμενο του πυροσβεστήρα τριγύρω δημιουργώντας «ομίχλη» με αποτέλεσμα όταν σταμάτησε να μείνει ακίνητος με το κουστούμι του κάτασπρο σαν να βγήκε από αλευροπόλεμο.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της φρουράς του προέδρου της Βουλής της Πολωνίας, που δήλωσε πως θα καταθέσει μήνυση κατά του Μπράουν στην εισαγγελία, ενώ προτίθεται να του επιβάλλει αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις.

Μετά από το επεισόδιο αυτό, πολλοί βουλευτές που είχαν ζητήσει χρόνο για να υποβάλλουν ερωτήσεις στον νέο πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ, αποφάσισαν να αποσύρουν τα αιτήματά τους, αφήνοντας πιθανό το ενδεχόμενο το νέο υπουργικό συμβούλιο να ορκιστεί αύριο (Τετάρτη) το πρωί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό ρωσικό έλεγχο χωριό της περιφέρειας του Ντονέτσκ

Τον Άδωνι Γεωργιάδη υποδέχονται αγωνιστικά οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου

Προειδοποίηση ΕΣΡ για την τήρηση της αναλογικότητας εν όψει ευρωεκλογών

Γαλλία: Ακατάλληλη στιγμή να αναγνωρίσουμε το Παλαιστινιακό κράτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα