ΑΘΗΝΑ
13:32
|
26.06.2024
Ο ψηφιακός βοηθός θα αναζητά όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και θα καθοδηγεί τον πολίτη, δίνοντας συνδυαστικές απαντήσεις.
mAIgov
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία πειραματική εφαρμογή ψηφιακού βοηθού για τους πολίτες έκανε απόψε την εμφάνισή της στις ψηφιακές κρατικές υπηρεσίες του gov.gr,με την ονομασία mAIgov.

Με τη νέα αυτή εφαρμογή οι πολίτες θα μπορούν γραπτά ή φωνητικά να κάνουν αναζητήσεις σε υπηρεσίες ή άλλα θέματα που χρειάζονται σχετικά με πιστοποιητικά ή άλλα έγγραφα και να παίρνουν άμεσα απαντήσεις απλοποιώντας την όλη διαδικασία.

Θα μπορούν έτσι να υποβάλλουν ερωτήσεις, όπως: «Πώς μπορώ να βγάλω ταυτότητα», «Πώς μπορώ να εκδώσω οικογενειακό πιστοποιητικό», αλλά και σε πιο σύνθετα θέματα, που αφορούν π.χ. κακοποίηση παιδιών ή ζώων.

Στη συνέχεια, ο ψηφιακός βοηθός θα αναζητά όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και θα καθοδηγεί τον πολίτη, δίνοντας συνδυαστικές απαντήσεις σε απλά, αλλά και πιο σύνθετα ερωτήματα.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, τα δεδομένα θα είναι όλα «ανώνυμα» ενώ σε περίπτωση που τα προσθέσει ο πολίτης,  το ίδιο το σύστημα θα τα σβήσει, ενώ η σχετική «συνομιλία» θα παραμένει για 20 μέρες.

Το mAigov Beta παρέχει -αυτή τη στιγμή- τη δυνατότητα εξυπηρέτησης έως 240 συνομιλιών στα ελληνικά ανά λεπτό. O χρόνος αλληλεπίδρασης κάθε πολίτη με το σύστημα δεν υπερβαίνει τα 5 λεπτά ανά συνεδρία. Μόλις καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων εξυπηρετούμενων χρηστών, ο αμέσως επόμενος οδηγείται σε ουρά αναμονής μέχρι να μπορέσει να εξυπηρετηθεί.

Ο ψηφιακός βοηθός με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης έγινε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι οποίοι προβλέπονται για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ανάδοχος του έργου είναι ο ΟΤΕ με υπεργολάβους την Accenture και τη UBITECH η οποία έκανε την υλοποίηση, ενώ τεχνολογικός πάροχος είναι η Microsoft με την τεχνολογία Azure Open AI.

Ο πρωθυπουργός για το mAIgov

Στην έναρξη λειτουργίας του mAIgov αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμώντας πως συμβάλλει στον ευρύτερο εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής, ειδικά σε ό,τι αφορά την διευκόλυνση της καθημερινής αλληλεπίδρασης των πολιτών με ορισμένες από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες απεργίες των μεταλλωρύχων της «Ελληνικός Χρυσός»

Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο, Λακωνία και Αφίδνες

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Καταγγελία για βίαιη προσαγωγή ανήλικου προσφυγόπουλου στο Θησείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα