ΑΘΗΝΑ
09:57
|
28.04.2024
Ίσως να χρειαζόμαστε ένα νέο Πολυτεχνείο.
Διαμαρτυρία στο ΑΠΘ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θα γινόταν μια βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: «Η Ελλάδα Ματώνει» που εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι ένα κράτος υποτελές και πώς οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση από ανίκανες κυβερνήσεις. Στην αντικυβερνητική αυτή εκδήλωση θα παρευρισκόταν η αφρόκρεμα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Και αυτό φοβήθηκε το καθεστώς που χρησιμοποίησε την παρουσία του κ. Νατσιού (σ.σ. πρόεδρος της «Νίκης») για να ματαιώσει την εκδήλωση. Ειδοποίησε η Αντιτρομοκρατική τον κ. Νατσιό ότι ετοιμάζονται διαμαρτυρίες εναντίον του στην εκδήλωση της κ. Δελιβάνη στην παλαιά αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Έτσι δεν ήρθε ο κ. Νάτσιος. Παρόλα αυτά η διαδήλωση έγινε, μπήκαν στην αίθουσα κάποιοι φωνάζοντας ότι: «Είμαστε όλοι φασίστες», διέλυσαν την εκδήλωση και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τα εδέσματα που είχαν ετοιμαστεί. Η Αστυνομία που ήξερε ότι θα γινόταν η διαμαρτυρία…  άφαντη. Όταν ρωτήθηκε η Αστυνομία σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της γιατί δεν είχε για να αποτρέψει τη διαδήλωση, η απάντηση που μας ελέχθη ήταν ότι «ήταν αρμοδιότητος άλλης υπηρεσίας!!»

Το συμπέρασμα είναι ότι μερικοί αστυνομικοί-κουκουλοφόροι (την πρακτική αυτή την ξέρουμε από τις διαδηλώσεις των Αθηνών) οδήγησαν τους αφελείς διαδηλωτές  -αφελείς γιατί ούτε την κυρία Δελιβάνη γνώριζαν-  στην αίθουσα τελετών και ματαίωσαν την αντικυβερνητική εκδήλωση. Ούτε επί χούντας γινόντουσαν τέτοιες πράξεις, η οποία επέτρεψε στον Γκύντερ Γκρας να μιλήσει κατά της χούντας τον Μάρτιο του 1972σε εκδήλωση της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικών Προβλημάτων.

Ίσως να χρειαζόμαστε ένα νέο Πολυτεχνείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα