ΑΘΗΝΑ
15:45
|
02.06.2024
Ο αρχηγός της Χαμάς τόνισε πως η οργάνωση είναι «έτοιμη» για συνομιλίες με στόχο ένα «πολιτικό μονοπάτι που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού».
Ισμαήλ Χανίγια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυταπάτη χαρακτήρισε απόψε ο ηγέτης της Χαμάς στο Κατάρ, Ισμαήλ Χανίγια, κάθε κουβέντα για το μέλλον της περιοχής χωρίς τη συμμετοχή της οργάνωσης και άλλων αντιστασιακών κινημάτων.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε οποιεσδήποτε ιδέες ή πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να τερματίσουν τις ισραηλινές επιθέσεις και να ανοίξουν τον δρόμο για να τακτοποιηθούν οι Παλαιστίνιοι τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο εξόριστος στο Κατάρ ηγέτης της Χαμάς σε ομιλία του που μεταδόθηκε από αραβικό τηλεοπτικό σταθμό.

Το σχόλιο του Χανίγια είναι μία έμμεση απάντηση στις χτεσινές δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πως δεν θα επιτρέψει μετά τον πόλεμο την είσοδο στη Γάζα «ατόμων που υποστήριξαν και χρηματοδότησαν την τρομοκρατία».

Ο αρχηγός της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης τόνισε πως είναι «έτοιμη» για συνομιλίες που θα οδηγήσουν σε ένα «πολιτικό μονοπάτι που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού για ένα κράτος ανεξάρτητο με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του».

Χαιρέτισε επίσης τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας και της αραβο-ισλαμικής Ομάδας Επαφής για τη Γάζα που συγκροτήθηκε το Νοέμβριο με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα τη Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαρίτσης: Πολιτική με όρους προστασίας των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θέλει μια ισχυρή εκπροσώπηση σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο

Ανδρουλάκης: Οι πολίτες να επιλέξουν με πυξίδα την ελπίδα για τα καλύτερα

Κουτσούμπας: Όσο πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός απέναντι στα δύσκολα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα