ΑΘΗΝΑ
02:44
|
04.05.2024
Δριμεία κριτική από τους βουλευτές-μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την αυτοεξαίρεση της Ζωής Ράπτης της ΝΔ.
Βουλή, Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η προσήλωση μας στη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε εκ νέου», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», μετά το αίτημα αυτοεξαίρεσής της που υπέβαλε η βουλευτής της ΝΔ, Ζωή Ράπτη.

Η κ. Ράπτη, γνωστοποίησε την οικειοθελή αποχώρησή της, λέγοντας ότι επειδή τη στοιχειώνουν οι εικόνες από τις πρώτες εκείνες ώρες, όταν έβλεπε την αγωνία και την απελπισία στα μάτια των ανθρώπων, προτείνει την αυτοεξαίρεσή της, γιατί δεν θέλει να έχει καμία συναισθηματική εμπλοκή, αν και -όπως είπε- ως υφυπουργός Υγείας την περίοδο εκείνη, δεν μετείχε σε καμία δήθεν σύσκεψη αλλοίωσης στοιχείων.

Την εξαίρεση της κ. Ράπτη, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμφώνησε το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

«Μετά τον κ. Πλεύρη, έγινε ουσιαστικά δεκτή και η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, που υποβλήθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η κ. Ράπτη αναγκάστηκε σε αυτοεξαίρεση, παρά την αρχική άρνηση της ιδίας και του εισηγητή της ΝΔ, λόγω της έγκλησης που έχει κατατεθεί από συγγενείς των θυμάτων», αναφέρουν οι κκ Β. Κόκκαλης, Δ. Καλαματιανός, Θ. Ξανθόπουλος και Ιω. Σαρακιώτης, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κρύψει η κυβερνητική πλειοψηφία την αλήθεια και ότι ο δικαστικός αγώνας των συγγενών μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα