ΑΘΗΝΑ
10:06
|
27.04.2024
Η Χριστουγεννιάτικη μουσική γιορτή στο Ωδείο Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2023 στις 20.30 το βράδυ, θα συμυμπεριλαμβάνει έργα Στράους, Τσαϊκόφσκυ, Μασκάνι, Σκαλκώτα.
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα γεμίσει το βράδυ της μεθεπόμενης Παρασκευής, 22 Δεκεμβρίου, το αμφιθέατρο του Ωδείου Αθηνών, καθώς η Φιλαρμόνια Ορχήστρα μαζί με μία παιδική και μικτή νεανική χορωδία, έχει σχεδιάσει μία μουσική πανδαισία στο χρώμα της πιο χαρούμενης γιορτής του χειμώνα.
Η Χριστουγεννιάτικη μουσική γιορτή στο Ωδείο Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2023 στις 20.30 το βράδυ, θα συμπεριλαμβάνει έργα Στράους, Τσαϊκόφσκυ, Μασκάνι, Σκαλκώτα, Γκουνώ, Μότσαρτ, Χάυντν, Μπραμς, Σούμπερτ, Ροσίνι, Μπιζέ, Ραμίρεζ και αγαπημένες γιορτινές μελωδίες.

Βαλς, πόλκες, ουγγρικοί αλλά και ελληνικοί συμφωνικοί χοροί από την ορχήστρα, μαζί με μελωδικά, υποβλητικά αποσπάσματα από όπερες, υπό τη διεύθυνση του Προέδρου της, Νίκου Μαλιάρα θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος της βραδιάς.

Στο δεύτερο μέρος, η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (ΑΧΝΑ), με μεγαλοπρεπή χορωδιακά θα δοξάσει το μέγιστο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου.

Στη συνέχεια της βραδιάς, η είσοδος της Παιδικής Χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης» θα δώσει τη σκυτάλη σε πασίγνωστα κι αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τα οποία θα ολοκληρωθεί η μουσική αυτή πανδαισία.

Οι χαρούμενες και δροσερές παιδικές φωνές αναμένεται να δώσουν ένα τόνο αισιοδοξίας και μια φωτεινή διάθεση σε όλους.

Ποια είναι η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών είναι ελληνική συμφωνική ορχήστρα με έδρα τον Άλιμο και ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016, με κύριο στόχο της να ερμηνεύει, να ηχογραφεί και εν γένει να προβάλλει την έντεχνη μουσική που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων από Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής συνθέτες.

Αποτελεί δημιουργία ιδιωτικής πρωτοβουλίας και έχει ήδη διαγράψει μια σημαντική διαδρομή στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα. Στις συναυλίες της περιλαμβάνεται κατά κανόνα τουλάχιστον ένα ελληνικό έργο, όπως και έργα του διεθνούς ρεπερτορίου που, παρ’ όλη την αξία τους είναι ελάχιστα γνωστά στο ελληνικό κοινό.

Πολλά από τα έργα που εκτελούνται από την ορχήστρα έχουν ανακαλυφθεί και αποκατασταθεί από την μουσικολογική έρευνα που υλοποιείται µε διάφορες μορφές και σε διάφορα επίπεδα στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Πρόεδρος της ορχήστρας είναι ο Νίκος Μαλιάρας, καθηγητής Ιστορικής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και καλλιτεχνικός διευθυντής ο αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής.

Έδρα της ορχήστρας είναι ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα