ΑΘΗΝΑ
12:10
|
13.05.2024
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι ο πατέρας του επέζησε από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σύγχυση βρέθηκε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της εβραϊκής γιορτής του Χανουκά, όπου δήλωσε πως ο πατέρας του ( ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και 20 χρόνια) ήταν παρόν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την Χαμάς, η οποία συνέβη πριν από…65 χρόνια.

«Αλλά ξέρουμε ότι το φετινό Χανουκά είναι διαφορετικό. Έχουν περάσει 65 χρόνια από την πιο θανατηφόρα ημέρα κατά του εβραϊκού λαού από το Ολοκαύτωμα. 65 χρόνια.» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς να αντιληφθεί το λάθος του, δηλαδή ότι έχουν περάσει 65 ημέρες και όχι 65 χρόνια από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας πως «Μετά τις 7 Οκτωβρίου, ο πατέρας μου, ένας πατέρας, επέστρεψε στο κιμπούτς του για να σώσει ό,τι είχε απομείνει από το σπίτι του. Αυτό που απέμεινε ήταν χαλάσματα και ερείπια», προσπαθώντας αυτή τη φορά να διορθώσει το μπέρδεμα.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζο Μπάιντεν προχωρά σε τέτοιου τύπου δηλώσεις, μιας και πολύ συχνά μπερδεύει τα ονόματα των συνομιλητών του, χωρών και ηγετών άλλων κρατών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις 24 Μαΐου συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια

Σεργκέι Σοϊγκού: Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Καταλονία: Νίκη Σάντσεθ αλλά χωρίς αυτοδυναμία

Γερμανία: Δικαστήριο επικύρωσε τον χαρακτηρισμό «δυνητικά εξτρεμιστικό» για το κόμμα AfD

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα