ΑΘΗΝΑ
00:30
|
11.10.2024
Οι στρατιωτικές δαπάνες έφθασαν το ποσό ρεκόρ των 886 δισ. δολαρίων και ψηφίστηκαν από 310 βουλευτές έναντι 118 που ψήφισαν κατά.
Το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον προϋπολογισμό των νέων στρατιωτικών δαπανών που καταρρίπτουν το προηγούμενο ρεκόρ και φθάνουν τα 886 δις. δολάρια ενέκρινε απόψε το αμερικανικό Κογκρέσο.

Οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ που είναι αυξημένες κατά 3% είχαν εγκριθεί την Τετάρτη από τη Γερουσία και σήμερα δόθηκε το «πράσινο φως» και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς τις ψήφισαν 310 βουλευτές έναντι 118 που ψήφισαν κατά.

Ο προϋπολογισμός «αμυντικών» δαπανών (γνωστός ως NDAA) προβλέπει επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την «ενίσχυση της θέσης» των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, ώστε να αντιμετωπιστεί η επιρροή της Κίνας.

Παρατείνει επίσης το πρόγραμμα στρατιωτικής «βοήθειας» προς την Ουκρανία με τη σταδιακή χορήγηση άλλων 300 εκατομμυρίων δολαρίων (σημαντικά χαμηλότερο από τα 61 δισεκ. δολάρια που είχαν ζητήσει οι Πρόεδροι ΗΠΑ και Ουκρανίας).

Παρατείνεται και ο νόμος-χαφιές

Με τον NDAA παρατείνεται για τέσσερις μήνες το πρόγραμμα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων FISA, που επρόκειτο να λήξει σύντομα, ώστε να δοθεί χρόνος στους νομοθέτες είτε να το μεταρρυθμίσουν είτε να το συνεχίσουν.

Το πρόγραμμα, που έχει επικριθεί δριμύτατα από οργανώσεις για την προάσπιση της ιδιωτικής ζωής και των ελευθεριών, επιτρέπει στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ να παρακολουθούν μη Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό –ακόμη και την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους– χωρίς να ζητούν δικαστικό ένταλμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή σφοδρή επίθεση στην κεντρική Βηρυτό με 18 νεκρούς και 92 τραυματίες

Απέρριψε την προσφυγή Δημητριάδη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά δημοσιογράφων για τις υποκλοπές

Τροπική καταιγίδα έγινε ο κυκλώνας Milton – Στους 10 οι νεκροί -3,4 εκατ. χωρίς ρεύμα για ώρες (upd)

Το Ισραήλ απαιτεί…μετακίνηση κυανοκράνων στο Νότιο Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα