ΑΘΗΝΑ
11:58
|
12.05.2024
Η συμφωνία υπογράφηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας της Αρμενίας στην Ελλάδα, Σουρέν Παπικιάν.
Ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας κατά την επίσκεψή του στο Πεντάγωνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον υπουργό ‘Αμυνας της Αρμενίας Σουρέν Παπικιάν υποδέχθηκε σήμερα στο Πεντάγωνο ο Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας τους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους λαούς αμφοτέρων χωρών.

Μετά τη συνάντησή τους, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η συνάντησή μας σήμερα συμπίπτει με μια περίοδο μεγάλων εντάσεων. Η κατάσταση στον Καύκασο για την οποία είχατε την καλοσύνη να με ενημερώσετε, οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, στη Μέση Ανατολή, δημιουργούν πολλές εστίες αστάθειας στην περιοχή. Απέναντι σε αυτή την αστάθεια, η Ελλάδα έχει μια καθαρή θέση. Υποστηρίζουμε τον διάλογο στη βάση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου. Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των κρατών και είμαστε σταθερά και σθεναρά εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας βίαιης επαναχάραξης συνόρων. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία, αγωνιζόμαστε για την προστασία των αμάχων, υποστηρίζουμε το δικαίωμα όλων να ζουν στις πατρογονικές τους εστίες».

Ακολούθησαν συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ο Επιτελάρχης ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μπιρμπίλης, ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ, ο πρέσβης της Αρμενίας στην Αθήνα Tigran Mkrtchyan και άλλα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του Σουρέν Παπικιάν, υπογράφηκε συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδος και Αρμενίας στον Στρατιωτικό – Τεχνικό Τομέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογική αναμέτρηση Σάντσεθ και αυτονομιστών στην Καταλονία

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Αστακός το Γαλάτσι για την ομιλία Ράμα

Μισθοί στην πρέσα-Συντάξεις στα τάρταρα 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα