ΑΘΗΝΑ
22:07
|
02.05.2024
Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα τις συλλήψεις μελών ομάδας που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.
Mossad
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγχαρητήρια στις μυστικές υπηρεσίες της Δανίας επειδή η έρευνά τους οδήγησε «στη σύλληψη επτά επιχειρησιακών τρομοκρατών» εκ μέρους της Χαμάς έδωσαν σήμερα οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Mossad και οι ισραηλινές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας, Shin Bet,  χαιρετίζουν τις έρευνες των υπηρεσιών πληροφοριών της Δανίας «για την εντατική και συμπεριληπτική έρευνά τους που οδήγησε στις συλλήψεις» επτά ατόμων και στην «αποτροπή επίθεσης που είχε στόχο αθώους πολίτες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Λίγο πριν την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού προηγήθηκε η ανακοίνωση των αρχών της Δανίας πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, FE, απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση και πως έκαναν τρεις συλλήψεις σε δανέζικο έδαφος και μία τέταρτη στην Ολλανδία. Οι Δανοί αξιωματούχοι απέφυγαν να δώσουν οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σε σχέση με την υπόθεση κάνοντας λόγο μόνον για «μία ομάδα που σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια».

Πριν λίγες μέρες η  επίτροπος Ύλβα Γιούλια Μαργκαρέτα Γιόχανσον που διατελεί Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. είχε προειδοποιήσει πως υπάρχει «υψηλός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων» στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων λόγω των εξελίξεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα