ΑΘΗΝΑ
07:23
|
17.05.2024
Η εταιρία με δρομολόγια στις περισσότερες χώρες του πλανήτη ανοίγει τα φτερά της για διπλασιασμό του στόλου της σε μία 10ετία.
Turkish Airlines
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αγορά αρκετών εκατοντάδων αεροσκαφών της εταιρίας Airbus προχωρά η Turkish Airlines μέσα στην επόμενη δεκαετία. Σε ανακοίνωση των Τουρκικών Αερογραμμών αναφέρεται πως θα αγοράσει 230 αεροσκάφη και στη συνέχεια άλλα 115 στο πλαίσιο στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του στόλου ως το 2033.

Σε ανακοίνωση της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής εταιρίας ωστόσο αναφέρεται πως συμφωνήθηκε η αγορά 220, εκ των οποίων τα 150 θα είναι τύπου A321neos και τα άλλα 70 A350.

Σε πρόσφατο, σχετικό ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah, επισημαίνεται πως ένα αεροσκάφος τύπου Α350-900 το 2018 άξιζε τουλάχιστον 343 εκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σημαντικής έκπτωσης λόγω της πολύ μεγάλης παραγγελίας.

Με τη στήριξη της κυβέρνησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η τουρκική αεροπορική εταιρεία έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, πραγματοποιώντας δρομολόγια στις περισσότερες χώρες του πλανήτη  με κόμβο το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Πριν την είδηση για την αγορά εκατοντάδων αεροσκαφών από την Airbus η Turkish Airlines είχε γνωστοποιήσει το σχέδιό της να διπλασιάσει τον στόλο αεροσκαφών σε περίπου 800 μέχρι το 2033.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Τι συμβουλεύει το ΔΝΤ τις ΗΠΑ στο εμπόριο με την Κίνα

Temu: Καταγγελίες από 17 Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Μείωση παραγωγής πετρελαίου για τον Απρίλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα