ΑΘΗΝΑ
16:01
|
18.05.2024
Ο ισραηλινός στρατός όχι μόνον δεν έχει καταφέρει να απελευθερώσει ούτε έναν όμηρο. Σκοτώνει και αυτούς τυχαίνει να βρεθούν στο δρόμο του.
Ισραηλινοί στρατιώτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας όχι μόνον δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει και να απελευθερώσει ούτε έναν όμηρο, αλλά σκοτώνει και όσους βρει από καθαρή ανικανότητα ή αδιαφορία για τις ζωές των ανθρώπων τους.

Λίγες μέρες αφότου ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι πήγε από φίλια πυρά το 10% των 118 στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, αφότου ξεκίνησε η χερσαία επίθεση στις 27 Οκτωβρίου, απόψε αποκαλύφθηκε άλλη μία συναφής είδηση: Σήμερα, ο στρατός σκότωσε κατά λάθος τρεις από τους ομήρους της Χαμάς, επειδή τους θεώρησε πως ήταν «απειλή» στη διάρκεια συγκρούσεων στη Σετζάγια της βόρειας Λωρίδας της Γάζας.

Δύο από τους 3 ομήρους που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, Γιόταμ Χαΐμ και Σάμιρ Ταλάλκα

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που έκανε απόψε ο εκπρόσωπος του στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε πως οι τρεις όμηροι πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν θανάσιμα από στρατιώτες στη διάρκεια ελέγχων στην περιοχή. Τα πτώματα των τριών ομήρων μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για εξέταση και επιβεβαιώθηκε πως είχαν απαχθεί από τη Χαμάς.

Πρόκειται για τους: Γιόταμ Χαΐμ, 28 ετών, που απήχθη από το κιμπούτς Κφαρ Αζά, τον Σάμιρ Ταλάλκα, 25 ετών, που απήχθη από το κιμπούτς Νιρ Αμ και έναν τρίτο άνδρα, τον Αλόν Σαμρίζ από το κιμπούτς Κφρα Αζά γύρω στα 30.

Ο Αλόν Σαμρίζ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Χαγκάρι είπε πως οι τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν είτε αφότου δραπέτευσαν ή επειδή εγκαταλείφθηκαν από τους απαγωγείς τους και πως παρότι φώναζαν στα εβραϊκά ώστε να μην τους πυροβολήσουν, χτυπήθηκαν επειδή θεωρήθηκαν «απειλή».

 «Ο στρατός τονίζει πως πρόκειται για ενεργή ζώνη μαχών στην οποία γίνονται συγκρούσεις εδώ και μερικές μέρες. Παίρνουμε μαθήματα και από αυτό το γεγονός, που δίνονται σε όλους τους στρατιώτες στο έδαφος» ανέφερε ο Χαγκάρι.

Ο ίδιος εξέφρασε «βαθιά θλίψη» για τον τραγικό χαμό των τριών ομήρων στέλνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Κατά τα λοιπά, ισχυρίστηκε, πως «εθνική αποστολή μας είναι να εντοπίσουμε τους αγνοούμενους και να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στα σπίτια τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα