ΑΘΗΝΑ
13:27
|
20.09.2024
Ο ισραηλινός στρατός εμπόδισε ασθενοφόρο να παραλάβει τον τραυματία φωτορεπόρτερ προκαλώντας το θάνατό του.
Ο Σαμίρ Αμπού Ντάκα πριν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσα στις χιλιάδες ιστορίες βαναυσότητας των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας υπάρχουν αναρίθμητες ιστορίες ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους άδικα ενώ θα  μπορούσαν να επιβιώσουν εάν είχαν στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη. Μία από αυτές τις ιστορίες είναι και εκείνη του νεαρού φωτορεπόρτερ του καταριανού τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera, Σαμίρ Αμπού Ντάκα (Samer Abu Daqa).

Ο φωτορεπόρτερ είχε τραυματιστεί το μεσημέρι από ισραηλινά πυρά από τους συνεχείς βομβαρδισμούς περιοχής όπου βρίσκεται σχολείο του ΟΗΕ στην πόλη Χαν Γιούνις. Ο τραυματισμός του προκάλεσε μεγάλη αιμορραγία.

Ο ισραηλινός στρατός, όπως το συνηθίζει κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, εμπόδισε την πρόσβαση των ασθενοφόρων ώστε να παραλάβουν τον Σαμίρ Αμπού Ντάκα, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να ψυχορραγεί επί έξι ώρες στο προαύλιο του σχολείου έχοντας δίπλα του δεκάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν μάταια να του δώσουν κάποια βοήθεια ώστε να σταματήσουν την αιμορραγία.

Τελικά, ο θάνατός του επήλθε μετά από περίπου έξι ώρες.

Ο ίδιος, από ειρωνεία της τύχης, κατέληξε να γίνει είδηση που καταγράφηκε σε βίντεο και φωτογραφία από τα κινητά συμπατριωτών του.

Δεκάδες άλλοι φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες και δημοσιογράφοι πριν από αυτόν  έχασαν τη ζωή τους μέσα στις 70 μέρες αέναου σφυροκοπήματος της Λωρίδας της Γάζας.

Το χειρότερο;

Θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι καθώς ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν ο πόλεμος αυτός να συνεχιστεί «για μήνες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα