ΑΘΗΝΑ
07:06
|
04.05.2024
Τα 30 αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν από τον επικεφαλής του τμήματος διακίνησης αρχαιοτήτων Νέας Υόρκης, Μάθιου Μπογδάνος, σε ειδική τελετή.
Ορισμένες από τις 30 αρχαιότητες που κατασχέθηκαν σε αποθήκη και γκαλερί της Νέας Υόρκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις ελληνικές αρχές παραδόθηκαν σήμερα 30 αρχαιότητες που είχαν βρεθεί από αρχαιοκάπηλους και εντοπίστηκαν από την εισαγγελία του Μανχάταν στις αποθήκες του αρχαικάπηλου-«αρχαιοπώλη» Ρόμπιν Σάιμς και στην πινακοθήκη του Μάικλ Γουόρντ στη Νέα Υόρκη.

Τα 30 αρχαία έργα τέχνης και αντικείμενα παραδόθηκαν από τον επικεφαλής του τμήματος διακίνησης αρχαιοτήτων στην Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, Μάθιου Μπογδάνος, σε ειδική τελετή στα γραφεία της Εισαγγελίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γεωργίου Διδασκάλου, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, και άλλων στελεχών της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σχολιάζοντας την εξέλιξη ανέφερε σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, πως «ο επαναπατρισμός των 30 αρχαιοτήτων από τη Νέα Υόρκη έρχεται ως συνέχεια της επιστροφής των 55 αρχαίων αντικειμένων το 2022 και των 29 αρχαίων αντικειμένων την άνοιξη του 2023 που ανακτήθηκαν με την συνεργασία των ίδιων πρωταγωνιστών, που αποτελούν πλέον μία δυνατή ομάδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι άλλη τοξικότητα

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα