ΑΘΗΝΑ
16:35
|
28.04.2024
Τον διαδέχεται ο 83χρονος πρίγκιπας διάδοχος του Κουβέιτ, σεΐχης Μισάλ αλ ’Αχμαντ αλ Σαμπάχ, που ορίστηκε ήδη, από το μεσημέρι νέος εμίρης της χώρας.
Εμίρης του Κουβέιτ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών ο εμίρης του Κουβέιτ, Σεΐχης Νουάφ αλ Άχμαντ αλ Τζαμπρ αλ Σαμπάχ εξαιτίας αιφνιδιαστικού προβλήματος υγείας που εκδηλώθηκε τον Νοέμβριο.

Ο 86χρονος ηγέτης γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1937. Ο Ναουάφ είχε οριστεί ως διάδοχος στις 7 Φεβρουαρίου 2006 και ανέβηκε στο θρόνο του Κουβέιτ το Σεπτέμβριο του 2020 μετά το θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του, Σεΐχη Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Τζαμπρ αλ Σαμπάχ, που είχε κυβερνήσει τη χώρα πάνω από μισό αιώνα.

Ο αποθανών εμίρης του Κουβέιτ είχε διατελέσει από το 1994 ως το 2003 υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς και στη συνέχεια υπουργός Εσωτερικών και πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα του Κουβέιτ, ο διάδοχος του θρόνου περιορίζεται αυστηρά στους απογόνους του Μουμπάρακ αλ Σαμπάχ, που είναι ο σεΐχης Μισάλ αλ Άχμαντ αλ Τζαμπρ αλ Σαμπάχ.

Τελικά, ο 83χρονος πρίγκιπας διάδοχος του Κουβέιτ, σεΐχης Μισάλ αλ ’Αχμαντ αλ Σαμπάχ, ορίστηκε σήμερα το μεσημέρι νέος Εμίρης της χώρας.

Σχετικό ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης του Κουβέιτ μετέδωσε την εξέλιξη ως απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, με την ακόλουθη φράση:

Το υπουργικό συμβούλιο του Κουβέιτ ονομάζει τον πρίγκιπα διάδοχο, την υψηλότητά του σεΐχη Μεσάλ, εμίρη του κράτους του Κουβέιτ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα