ΑΘΗΝΑ
02:15
|
20.09.2024
«Μόνο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, με μία προοδευτική κυβέρνηση, μπορεί να υπηρετήσει την κοινωνική ανάγκη για μείωση των ανισοτήτων και περισσότερη δικαιοσύνη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εφ΄όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, αξιολογώντας ως «μεγαλύτερο πρόβλημα» της ελληνικής κοινωνίας την ακρίβεια.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αυγής, το μόνο που πάει καλά στη χώρα είναι τα υπερκέρδη τραπεζών, διυλιστηρίων και παραγωγών ενέργειας, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αμοιβές εκλεκτών της ΝΔ και τα ρουσφέτια.

«Όση προπαγάνδα και να χρησιμοποιείτε δεν μπορείτε να κρύψετε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι η ακρίβεια, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής σας», είπε, καταγγέλλοντας έναν «πληθωρισμό απληστίας», δηλαδή, πληθωρισμό «που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα κέρδη των επιχειρήσεων» και δεν είναι «εισαγόμενος». Κατηγόρησε, μάλιστα τη ΝΔ ότι λόγω αυτών των στρεβλώσεων της αγοράς και των προβλημάτων ανταγωνισμού, υποφέρει η κοινωνία και οικονομία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας κινείται σε μνημονιακά απόνερα, ενώ αναφέρθηκε σε μεγάλα γεγονότα της φετινής χρονιάς κατά τα οποία «κατέρρευσε κάθε αίσθημα ασφάλειας, θωράκισης και ανθεκτικότητας» και κυρίως της «αξιοπιστίας» του πρωθυπουργού, από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, μέχρι την οπαδική βία και την ακρίβεια.

«Όμως αυτό που κατέρριψε κάθε έννοια αξιοπιστίας ήταν η απόφαση σας να απορρίψετε την πρόταση για διενέργεια προκαταρκτικής επιτροπής» για τα Τέμπη από τη Βουλή, υπογράμμισε, ενώ σχολίασε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση «δεν ισχύει το “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες διότι προτεραιότητα του «ήταν και είναι η αμυντική θωράκιση της χώρας» και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Φάμελλος επέρριψε ευθύνες στον Κυρ. Μητσοτάκη για τις κορώνες Σαμαρά σε σχέση με τον ελληνοτουρκικό διάλογο και την τροπολογία Καιρίδη, ενώ κατέληξε λέγοντας πως μόνο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, με μία προοδευτική κυβέρνηση, μπορεί να υπηρετήσει την κοινωνική ανάγκη για μείωση των ανισοτήτων και περισσότερη δικαιοσύνη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, πιστεύει ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όλοι μας, αξίζουμε καλύτερα. Και αυτό μπορεί να το υπηρετήσει μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση. Με στόχο την πραγματική μείωση των ανισοτήτων με περισσότερη δικαιοσύνη. Αυτοί οι στόχοι απαιτούν μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Εμείς για αυτή εργαζόμαστε» τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα