ΑΘΗΝΑ
22:09
|
27.04.2024
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με πάνω από 450 παιδιά και τις οικογένειές τους.
Ο Πάπας Φραγκίσκος γίνεται σήμερα 87 ετών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πάπας Φραγκίσκος Α΄ γιορτάζει σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου τα 87α γενέθλιά του. Ο Πάπας, όπως διαρρέει, δεν πρόκειται να γιορτάσει με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο, εκτός από μία συνάντηση.

Στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) ο Αργεντινός προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  θα συναντήσει πάνω από 450 παιδιά και τις οικογένειές τους, στις οποίες η ειδική εθελοντική υπηρεσία του Βατικανού προσφέρει δωρεάν υγειονομική φροντίδα. Μαζί τους θα παρακολουθήσει ένα σύντομο θέαμα με καλλιτέχνες του τσίρκου και θα δοκιμάσει γλυκά και τούρτα γενεθλίων. 

Δύο ώρες αργότερα, ο Ποντίφικας – όπως κάθε Κυριακή – θα ευλογήσει τους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και εκείνοι αναμένεται να του ευχηθούν με ενθουσιασμό «χρόνια πολλά».

Μεταξύ εκείνων που θα ευχηθούν στον Πάπα Φραγκίσκο είναι ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας και χιλιάδες πολίτες απ’ όλον τον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα