ΑΘΗΝΑ
09:03
|
03.05.2024
Το έκθεμα προκαλούσε «αρνητικές αντιδράσεις» στους επισκέπτες, με τον ηθοποιό να κατηγορείται για βιασμό και για σεξουαλικές επιθέσεις από άλλες 12 γυναίκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κέρινο ομοίωμα του Γάλλου ηθοποιού, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, αφαίρεσε το μουσείο Grevin στο Παρίσι, μετά τις πολυάριθμες καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά γυναικών, αλλά και για την καταγγελία βιασμού της ηθοποιού, Σαρλότ Αρνόλντ, το 2020.

Το φυσικού μεγέθους κέρινο ομοίωμα του πλέον 74χρονου ηθοποιού εκτίθεται στο μουσείο από το 1981, με την διοίκηση του μουσείου να αποφασίζει την απομάκρυνση του λόγω των «αρνητικών αντιδράσεων των επισκεπτών».

Ο Ντεπαρντιέ ερευνάται από τις αρχές για βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά της ηθοποιού, ενώ έχει καταγγελθεί από τουλάχιστον 12 γυναίκες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις.

Σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο, περιλαμβάνονται πλάνα του ηθοποιού να κάνει άσεμνα και σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες, γεγονός που επανέφερε τους ισχυρισμούς στο προσκήνιο και αναζωπύρωσε μια συζήτηση σχετικά με τον σεξισμό στον γαλλικό κινηματογράφο.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του, δηλώνοντας σε ανοιχτή επιστολή προς τη Le Figaro «ποτέ μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα», ενώ η οικογένειά του κατήγγειλε την Κυριακή μια «πρωτοφανή συνωμοσία» εναντίον του.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ, είπε ότι η υποτιθέμενη συμπεριφορά του ηθοποιού ντρόπιασε τη Γαλλία, σημειώνοντας ότι μπορεί να του αφαιρεθεί η τιμητική ιδιότητα του μέλους του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, της κορυφαίας διάκρισης της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα