ΑΘΗΝΑ
17:32
|
27.09.2024
Η τριήμερη απεργία περιλαμβάνει και την ημέρα της γιορτής των Θεοφανείων, όπου τα παιδιά στην Ισπανία λαμβάνουν τα δώρα των Χριστουγεννιάτικων γιορτών.
Αντιπροσωπεία της Amazon
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ισπανοί εργαζόμενοι σε ένα κέντρο διαχείρισης δεμάτων του γιγαντιαίου διαδικτυακού λιανοπωλητή Amazon στη βόρεια Ισπανία έχουν προγραμματίσει τριήμερη απεργία ενόψει της γιορτής των Θεοφανείων στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα που τα παιδιά στην Ισπανία λαμβάνουν τα δώρα για τις γιορτές, σύμφωνα με το εργατικό σωματείο LAB.

Περίπου 160 εργαζόμενοι στο κέντρο Τραμπαγκάραν στη χώρα των Βάσκων, στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, σχεδιάζουν να απεργήσουν στις 3, 4 και 5 Ιανουαρίου για να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς, δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου LAB Γκότζον Μαρδαράτ, ο οποίος εκπροσωπεί τους περισσότερους εργάτες.

Το κέντρο διαχειρίζεται δέματα για τη χώρα των Βάσκων και τις περιοχές του Μπούργκος και της Κανταβρίας.

«Θέλουμε αυξήσεις μισθών σύμφωνα με τον πληθωρισμό. Αυξήσεις στους μισθούς που να είναι υψηλότερες από τις προβλέψεις 3% ετησίως μέχρι το 2025», είπε ο Μαρδαράτ.

Η Amazon, απαντώντας σε ερώτημα του Reuters, είπε ότι οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Τραπαγκάραν «έχουν ανταγωνιστικούς μισθούς και παροχές».

Η απεργία του Ιανουαρίου ακολουθεί μια παρόμοια που ξεκίνησε το Σάββατο τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα. Περίπου το 90% των εργαζομένων του κέντρου αποχώρησαν, καθυστερώντας την παράδοση περίπου 20.000 δεμάτων, σύμφωνα με τον αρχηγό του συνδικάτου.

Στην Ισπανία, πολλά παιδιά λαμβάνουν δώρα τη χριστιανική γιορτή που είναι γνωστή ως Θεοφάνεια στις 6 Ιανουαρίου και όχι την παραμονή των Χριστουγέννων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το παλαιστινιακό όραμα κατά της κατοχής στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ

Επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ κατά συμμοριών που έκλεβε σπίτια, επιχειρήσεις και φωτοβολταϊκά

Τη μέρα νύχτα έκανε ο Νετανιάχου στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Υεμένη: Μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση και επιθέσεις σε αμερικανικά αντιτορπιλικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα