ΑΘΗΝΑ
04:05
|
28.04.2024
'Έξι Δημοκρατικοί βουλευτές, πρώην στρατιωτικοί καλούν τον Μπάιντεν να αλλάξει τακτική έναντι του Ισραήλ γιατί δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα.
Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμερικανοί Δημοκρατικοί γερουσιαστές και βουλευτές που έχουν ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα διπλωματίας και στρατηγικής ασκούν πιέσεις, το τελευταίο διάστημα, στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αλλάξει «επειγόντως» τακτική έναντι του Ισραήλ επειδή εκτιμούν πως η έως τώρα διαχείριση του πολέμου στη Γάζα από τις ΗΠΑ δεν εξυπηρετεί τα «εθνικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz έξι Δημοκρατικοί βουλευτές που έχουν ενστάσεις σε θέματα διαχείρισης του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα έχουν υπογράψει ανοικτή επιστολή με αποδέκτη τον Πρόεδρο Μπάιντεν αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ο αυξημένος αριθμός θανάτου αμάχων και η ανθρωπιστική κρίση είναι απαράδεκτη και όχι ευθυγραμμισμένη με τα αμερικανικά συμφέροντα. Δεν προωθούν επίσης ούτε το ζήτημα ασφάλειας του συμμάχου μας, Ισραήλ… Πιστεύουμε επίσης πως διακυβεύονται οι προσπάθειες να καταστραφεί η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς και να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι».

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές Τζέισον Κρόου (πρώην ανώτερος στρατιωτικός) Μίκι Σέριλ (πρώην πιλότος ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού), η Κρίσυ Χούλαχαν (πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας), ο Σιθ Μούλτον (πρώην πεζοναύτης), η Αμπιγκέιλ Σπανμπέργκερ, (πρώην στέλεχος της CIA) και η Ελίσα Σλότκιν που δούλευε κατά το παρελθόν και στη CIA και στο Πεντάγωνο. Μάλιστα υπενθυμίζουν την εμπειρία τους σε προηγούμενα πόστα αναφέροντας:

«Ορισμένοι από εμάς περάσαμε χρόνια συμμετέχοντας στον πόλεμο της Αμερικής κατά της τρομοκρατίας. Ξέρουμε από προσωπική και συχνά οδυνηρή εμπειρία, πως δεν μπορείς να καταστρέψεις μία τρομοκρατική ιδεολογία μόνον με στρατιωτική ισχύ. Και στην πραγματικότητα, αυτή μπορεί να γίνει χειρότερη… Γι ‘αυτό σας καλούμε να συνεχίσετε κάθε πίεση για να επιτύχετε άμεση και σημαντική μεταβολή της στρατιωτικής στρατηγικής και της τακτικής στη Γάζα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα