ΑΘΗΝΑ
11:32
|
28.09.2024
Το έργο, που κόστισε 2.565.000 ευρώ, αποτέλεσε τμήμα του Προκαταρκτικού Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2030.
Πυλώνες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης ρεύματος από την περιοχή της Νέας Πεντέλης μετά από σύνθετες εργασίες που συμπεριλάμβαναν τη μετατόπιση τμημάτων δύο γραμμών μεταφοράς που διέρχονταν μέσα από τον οικιστικό ιστό της πόλης.

Το έργο, που κόστισε 2.565.000 ευρώ, αποτέλεσε τμήμα του Προκαταρκτικού Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2030 και συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δήμαρχος Νέας Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, τονίσει πως πρόκειται για έργο στο οποίο δούλεψαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου που δικαιώνει «στο ακέραιο» τον τρόπο χρηματοδότησής του.

Όπως ανέφερε αποφεύχθηκε η δανειοδότηση που θα επιβάρυνε το Δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες.

Πρόσθεσε πως υλοποιήθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, με στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών του Δήμου και τη λήψη δράσεων που εστιάζονται στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης όλων των δημοτικών κτιρίων, την αντικατάσταση μέρους του στόλου των οχημάτων του δήμου με ηλεκτρικά και την αλλαγή του συνόλου του δημοτικού φωτισμού.

Καρκινογόνοι οι πυλώνες υψηλής τάσης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που έγινε για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας της Μ. Βρετανίας, τα παιδιά που ζουν κοντά σε πυλώνες υψηλής τάσης  αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο, ενώ όσα ζουν σε περιοχές που απέχουν 100 μέτρα από τους πυλώνες έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από λευχαιμία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση

Διακοπές ρεύματος στην Αττική (28/9): Σε ποιες περιοχές θα λάβουν χώρα

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα