ΑΘΗΝΑ
02:05
|
28.04.2024
Το 89,2% χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για την ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά. Το 89,1% αναζήτησε πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες.
Ίντερνετ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απάντηση στο ερώτημα πώς χρησιμοποίησαν το 2023 το Ίντερνετ οι Έλληνες χρήστες δίνουν  τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Τα στοιχεία αφορούν το 85% του πληθυσμού ηλικίας 16 έως 74 ετών, ποσοστό αυξημένο κατά 2,2% σε σχέση με τη χρήση που έκανε αυτή η ηλικιακή ομάδα το 2022.

Ειδικότερα, το 89,2% χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για την ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά. Το 89,1% αναζήτησε πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες.

Επίσης, το 84,1% πραγματοποίησε τηλεφωνικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις αξιοποιώντας  πληθώρα γνωστών εφαρμογών και το 81,3% αντάλλαξε μηνύματα με ανάλογο τρόπο μέσω εφαρμογών όπως Messenger, Viber,Skype,Snapchat, Whats App, κ.α.

Το 80,1% των χρηστών συμμετείχε ενεργά σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διατηρώντας προσωπικούς λογαριασμούς και το 79,4% έκανε αποστολή ή λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Σημαντικά μικρότερο ποσοστό χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για τραπεζικές συναλλαγές (61,2%Φ) ενώ το 57,3% επέλεξε να βρει με αυτό το μέσο πληροφορίες για θέματα υγείας.

Δύο από τα πράγματα που έκαναν λιγότερο οι Έλληνες χρήστες του Ίντερνετ αφορούν πρώτον την πώληση αγαθών ή υπηρεσιών (έφθασε το 5,4%) και συμμετοχή σε διαδικτυακές διαβουλεύσεις ή ψηφοφορίες (4,3%).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα