ΑΘΗΝΑ
22:12
|
02.05.2024
Θέση πήρε ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος υπερασπίστηκε την κα. Λαλέ και τόνισε, ότι το έργο αυτό αφορά ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα.
Ντίνος Κωνσταντίνος για τη ροζ σημαία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τη σημαία, που φιλοξενεί το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη απάντησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της Γεωργίας Λαλέ, μιλώντας στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM και επισημαίνοντας τα εξής:

Η τέχνη είναι έκφραση, η ελευθερία του ανθρώπου που εκφράζει την άποψή του. Εάν συμφωνούμε όλοι σε όλα δεν θα είχε νόημα ο κοινωνικός διάλογος. Εγώ θα σας πω το επιχείρημα που λέει η ίδια η καλλιτέχνις και με το οποίο συμφωνώ: Ακριβώς επειδή είναι πολύ δυνατό το σύμβολο της σημαίας, ήθελε μέσα από αυτό να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα: Ότι πρέπει η κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα που πρέπει να παταχθούν εντελώς από την κοινότητά μας.

Ο Έλληνας πρόξενος στη Νέα Υόρκη υπογράμμισε ότι το έργο της Γεωργίας Λαλέ, συνάδει με την σύγχρονη Ελλάδα που έχει κοινωνικές ευαισθησίες που προχωράει μπροστά και δεν μένει πίσω στις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Μάλιστα, δήλωσε ανοικτός σε οποιαδήποτε κριτική αρκεί να είναι καλοπροαίρετη και να μην λαμβάνει προσωπικές διαστάσεις.

«Η μόνη σημαία που κυματίζει στο Γενικό Προξενείο είναι η γαλανόλευκη. Δεν υπάρχει καμία άλλη σημαία, είναι το πιο ιερό σύμβολο που έχουμε εμείς ως Έλληνες. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα έργο που αφορά σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ζήτημα όπως είναι αυτό της γυναικοκτονίας και της κοινωνικής βίας», σημείωσε ο γενικός πρόξενος, μεταφέροντας στη συνέχεια την θέση της καλλιτέχνιδος για το σχετικό έργο, με την οποία σημείωσε ότι συμφωνεί και ο ίδιος.

Γνωστοποίησε μάλιστα, πως τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε απόπειρα εμπρησμού στον εξωτερικό χώρο του Γενικού Προξενείου, με τις κάμερες να έχουν καταγράψει έναν άγνωστο άνδρα να περιλούζει τον περιβάλλοντα χώρο με βενζίνη και να βάζει φωτιά, όπως κατέγραψαν οι κάμερες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα