ΑΘΗΝΑ
18:44
|
02.05.2024
Η συμφωνία εξασφάλισε την απελευθέρωση του Κολομβιανού επιχειρηματία, και μετέπειτα διπλωμάτη Άλεξ Σαάμπ, που έχει στενές σχέσεις με τον Μαδούρο.
Άλεξ Σάαμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων προχώρησαν σήμερα ΗΠΑ και Βενεζουέλα κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων που έχουν περάσει από χίλια κύματα, κύρια με ευθύνη των τελευταίων αμερικανικών κυβερνήσεων και Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών Προέδρων.

Η συμφωνία εξασφάλισε την απελευθέρωση του Κολομβιανού επιχειρηματία, και μετέπειτα διπλωμάτη Άλεξ Σαάμπ που διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Βενεζουελάνο Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. Ο Σαάμπ, που είχε συλληφθεί από τις ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος το 2020, αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας με μεταξύ άλλων αντάλλαγμα την απελευθέρωση 10 Αμερικανών που κρατούνταν σε φυλακές της Βενεζουέλας.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει επίσης και την απέλαση στις ΗΠΑ του Μαλαισιανού επιχειρηματία Leonard Glenn Francis γνωστός με το παρατσούκλι «Fat Leonard» που βρισκόταν στο επίκεντρο μεγάλου σκανδάλου δωροδοκίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο Πενταγώνο, είχε συλληφθεί σε ξενοδοχείο του Σαν Ντιέγκο πριν μία 10ετία αλλά δραπέτευσε το Σεπτέμβριο του 2022 ώσπου πιάστηκε από τις αρχές της Βενεζουέλας ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Καράκας για να διαφύγει στη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα