ΑΘΗΝΑ
10:04
|
02.05.2024
Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν μετά τις γιορτές στη Γερμανία, σε πολλούς κλάδους, με πρώτους τους εργαζόμενους στα τρένα.
Απεργοί στη Γερμανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τετραήμερη προειδοποιητική απεργία λίγο πριν την γιορτή των Χριστουγέννων συνεχίζουν σήμερα για δεύτερη μέρα οι πωλητές εμπορικών καταστημάτων μεγάλων αλυσίδων λιανικής στο Βερολίνο και το Βραδεμβούργο στο φόντο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ συνδικαλιστών και εργοδοτών με στόχο νέες μισθολογικές αυξήσεις και άλλα εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα, μετά το ναυάγιο του προηγούμενου γύρου διαπραγμάτευσης τον Νοέμβριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο Ver.di απευθύνεται απεργιακό κάλεσμα σε χιλιάδες εργαζόμενους υποκαταστημάτων των εταιριών Ikea, Penny, H&M, Edeka, Thalia, Rewe και Netto.

Το συνδικάτο διεκδικεί αύξηση τουλάχιστον κατά 2,50 ευρώ/ώρα, ενώ τα αιτήματα διαφέρουν ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κρατίδιο.

Απεργιακό με το καλωσόρισες το 2024 στη Γερμανία

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία, σε πολλούς κλάδους, με πρώτους τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους που προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις μετά τις 7 Ιανουαρίου, καθώς στην εσωτερική ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των μελών του συνδικάτου τους, το 97% τάχθηκε μάλιστα υπέρ επ’αόριστον απεργίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στη Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα