ΑΘΗΝΑ
20:54
|
28.09.2024
Οι κάμερες θα συμβάλλουν και στην καλύτερη «αξιολόγηση καταγγελιών πολιτών για υπερβολική χρήση μιας», σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοινώθηκε η έναρξη διαγωνισμού προμήθειας και εγκατάστασης 2.400 καμερών, οι οποίες θα τοποθετηθούν στις στολές και στα οχήματα των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει στην σημερινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι 2.000 κάμερες σώματος (bodycams) και οι 400 κάμερες των οχημάτων αποτελεί «το μεγαλύτερο τεχνολογικό βοήθημα που θα έχει στην κατοχή της η Ελληνική Αστυνομία», μιας και, πρωτίστως, θα λειτουργήσει ως «μέτρο ασφαλείας» για τους αστυνομικούς, μιας και θα μειώσει τις επιθέσεις εναντίον τους «καθώς η ταυτοποίηση των δραστών θα καθίσταται πιο εύκολη».

Τέλος, η ανακοίνωση του Υπουργείου υποστηρίζει πως θα «αξιολογούνται καλύτερα» οι καταγγελίες πολιτών για υπερβολική χρήση βίας από αστυνομικούς, ενώ θα μπορεί να υπάρχει και «πλήρη εποπτεία της αστυνόμευσης» σε πραγματικό χρόνο από το Αρχηγείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων επιτήρησης, για τη λήψη και καταγραφή ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους, τα οποία φέρονται επί της στολής των αστυνομικών και των μηχανοκίνητων μέσων, με την αποστολή της διακήρυξης στην Εφημερίδα της Ε.Ε..Η προθεσμία υποβολής προσφορών, ηλεκτρονικά και έντυπα, ορίστηκε για 40 μέρες.Οι 2.000 κάμερες σώματος (bodycams) και οι 400 κάμερες των οχημάτων θα είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό βοήθημα που θα έχει στην κατοχή της η Ελληνική Αστυνομία. Η λειτουργία των bodycams είναι ένα μέτρο που θα περιορίσει τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών, καθώς η ταυτοποίηση των δραστών θα καθίσταται πιο εύκολη.Θα αξιολογούνται καλύτερα, επίσης, οι καταγγελίες πολιτών για υπερβολική χρήση βίας, ενώ από τη πλευρά του το Αρχηγείο θα μπορεί, σε ζωντανό χρόνο, να έχει πλήρη εποπτεία της αστυνόμευσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα