ΑΘΗΝΑ
15:09
|
22.05.2024
Ο υπουργός Άμυνας «προσκαλεί» τους Ουκρανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κυρώσεων σε όσους δεν υπακούσουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ουκρανοί άνδρες, ηλικίας μεταξύ 25 και 60 ετών, οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό, θα πρέπει να παρουσιαστούν εθελοντικά για στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας, Ρουστέμ Ουμέροφ.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο γερμανικό δημοσιογραφικό μέσο Die Welt, ο Ουκρανός υπουργός δήλωσε πως «προσκαλεί» τους Ουκρανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο κυρώσεων σε όσους δεν υπακούσουν.

«Συζητάμε ακόμα τι θα πρέπει να κάνουμε αν δεν έρθουν οικειοθελώς», δήλωσε ο Ουμέροφ, τονίζοντας παράλληλα πως η κινητήρια δύναμη της στρατολόγησης «δεν θα πρέπει να είναι η τιμωρία, αλλά η τιμή».

Οι δηλώσεις του υπουργού έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφορικά με την ανάγκη στρατολόγησης νέων στρατιωτών.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας έχει προτείνει την επιστράτευση «450.000 έως 500.000 ανθρώπων», αλλά πρόσθεσε ότι «χρειάζονται περισσότερα επιχειρήματα για να υποστηρίξει αυτή την ιδέα».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Ιλάριον Παβλιούκ, έσπευσε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ουμέροφ, τονίζοντας πως το μέσο αναπαρήγαγε τις δηλώσεις «εκτός πλαισίου», υποστηρίζοντας πως ο υπουργός αναφέρθηκε γενικά για τον τρόπο επικοινωνίας με τους Ουκρανούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ζουν στο εξωτερικό, για τη σημασία της ένταξης στον στρατό.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχουν κέντρα στρατολόγησης εκτός της Ουκρανίας και οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν κανένα μέσο να αναγκάσουν κατοίκους του εξωτερικού να παρουσιαστούν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό ρωσικό έλεγχο χωριό της περιφέρειας του Ντονέτσκ

Τον Άδωνι Γεωργιάδη υποδέχονται αγωνιστικά οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου

Προειδοποίηση ΕΣΡ για την τήρηση της αναλογικότητας εν όψει ευρωεκλογών

Γαλλία: Ακατάλληλη στιγμή να αναγνωρίσουμε το Παλαιστινιακό κράτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα