ΑΘΗΝΑ
09:21
|
04.05.2024
Η αλλαγή πραγματικότητας που επιδιώκει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας περνά πρώτα από την ισοπέδωσή της με βομβαρδισμούς.
Ισοπεδωμένες περιοχές της Γάζας από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αλλαγή «πραγματικότητας» στη Λωρίδα της Γάζας οραματίζεται να κάνει η ισραηλινή κυβέρνηση πολέμου, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις που έκανε απόψε ο  Μπένι Γκαντς, ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου που συμμετέχει στο μικρό υπουργικό συμβούλιο πολέμου που παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις για την εξέλιξη του πολέμου.

Ο Γκαντς δήλωσε στο πλαίσιο περιοδείας μεθοριακών πόλεων στο νότιο Ισραήλ πως η σημερινή φάση των επιχειρήσεων του στρατού στη Γάζα «θα τελειώσει σύντομα» και πως μολονότι θα μειωθεί η δραστηριότητα του στρατού αυτό δεν θα σημάνει πως θα σταματήσουν οι επιθέσεις.

«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να σταματήσουμε τις μάχες μέχρι την επιστροφή των ομήρων και μέχρι να αλλάξει η πραγματικότητα στο έδαφος στη νότια Γάζα, όπως και στη βόρεια Γάζα» είπε σύμφωνα με δηλώσεις που αναμετέδωσε απόψε σε ρεπορτάζ το αραβικό δίκτυο Al Jazeera.

Μπένι Γκαντς

Ο Γκαντς στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης πολέμου. Όπως εξήγησε, θα χρειαστούν «πολλά χρόνια για να αλλάξει η πραγματικότητα» στη Λωρίδα της Γάζας και πως εκεί το Ισραήλ σκοπεύει να αναπτύξει μία «πολιτική κυβέρνηση που θα δουλέψει με τη στρατιωτική». Με τον τρόπο αυτό απέρριψε για την ώρα κάθε πιθανότητα να αναλάβει την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας η Παλαιστινιακή Αρχή.

Νωρίτερα, ο  Ισραηλινός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζάκσι Χανέγκμπι υπογράφοντας άρθρο στην ιστοσελίδα Elaph της Σαουδικής Αραβίας υποστήριξε πως το Ισραήλ θα ανοικοδομήσει τη Γάζα μαζί με τη διεθνή κοινότητα, τους Παλαιστίνιους και ιδιωτικές επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας πως οι ισοπεδωτικές επιδρομές στη Γάζα γίνονται «για να απελευθερωθεί η περιοχή» από τη Χαμάς.

Τζάκσι Χανέγκμπι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα