ΑΘΗΝΑ
23:42
|
05.05.2024
Ο Μαρκ Ρούτε δήλωσε «εντυπωσιασμένος με την πρόοδο της Ουκρανίας», αναφορικά με τις ενταξιακές απαιτήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού πρώτα τον συνεχάρη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, στη συνέχεια τον ενημέρωσε για την αποστολή 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16.

«Η παράδοση των F-16 αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία των συμφωνιών που έγιναν με σκοπό την στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας. Εκτός από την άδεια εξαγωγής, πρέπει επίσης να πληρούνται ορισμένα κριτήρια για να πραγματοποιηθεί η παράδοση, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για προσωπικό και υποδομή. Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει την αμείωτη δέσμευση της Ολλανδίας να παράσχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα» δήλωσε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο Ρούτε υποσχέθηκε στον Ζελένσκι ότι «η Ολλανδία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την επίτευξη συμφωνίας στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2024, σχετικά με την οικονομική υποστήριξη [της Ουκρανίας] από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δηλώνοντας «εντυπωσιασμένος» με την «πρόοδο της Ουκρανίας μέχρι στιγμής», τονίζοντας πως η ολλανδική κυβέρνηση «είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία στο μεταρρυθμιστικό της έργο, το οποίο απαιτεί η διαδικασία ένταξης».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα