ΑΘΗΝΑ
00:54
|
01.05.2024
Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο 19χρονος που σκοτώθηκε στη διάρκεια εκτόξευσης 20 ρουκετών από τον βόρειο Λίβανο λέγεται Αμίτ Χοντ Ζιβ.
Ισραηλινό άρμα μάχης στο βόρειο Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός έπεσε σήμερα στη διάρκεια διαδοχικών  ρουκετών από το νότιο Λίβανο ένας 19χρονος Ισραηλινός στρατιώτης και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά κοντά στις κοινότητες Σομέρα και Στούλα που βρίσκονται στα σύνορα του βόρειου Ισραήλ με τον Λίβανο.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ που επικαλούνται ανακοίνωση του στρατού, ο 19χρονος που σκοτώθηκε στη διάρκεια εκτόξευσης 20 ρουκετών από τον βόρειο Λίβανο λέγεται Αμίτ Χοντ Ζιβ από το Ρος Χααγίν και την 188η Τάγμα Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Από το ίδιο τάγμα είναι και ο νεαρός στρατιώτης που τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε πως οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ θέτουν σε κίνδυνο τον Λίβανο κατηγορώντας την πως έχει μετατρέψει το νότιο τμήμα της χώρας σε «ζώνη μάχης» διακυβεύοντας «το μέλλον όλου του κράτους στον Λίβανο για χάρη της Χαμάς και του Ιράν».

Από την αρχή των εχθροπραξιών στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου έχουν σκοτωθεί πάνω από 120 μαχητές της Χεζμπολάχ και οκτώ Ισραηλινοί στρατιώτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα