ΑΘΗΝΑ
16:05
|
28.04.2024
Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έξω από τη Δαμασκό σκότωσε έναν ανώτερο σύμβουλο στο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.
Στρατιώτης του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) που συμμετέχει σε στρατιωτική άσκηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έξω από τη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό σκότωσε έναν ανώτερο σύμβουλο στο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC), λένε αναφορές σύμφωνα με το Al Jazeera.

Ο Σαγιέντ Ραζί Μουσαβί, ένας από τους κορυφαίους διοικητές του IRGC στη Συρία, σκοτώθηκε τη Δευτέρα.

Ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Συρίας και Ιράν.

Ο Μουσαβί «σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης του σιωνιστικού καθεστώτος πριν από λίγες ώρες στην περιοχή Zeinabiyah στα προάστια της Δαμασκού», μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, χρησιμοποιώντας διαφορετικό όνομα για τη Sayyida Zeinab νότια της συριακής πρωτεύουσας.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν διέκοψε την τακτική της εκπομπή ειδήσεων για να ανακοινώσει ότι ο Μουσαβί είχε σκοτωθεί, περιγράφοντάς τον ως έναν από τους πιο έμπειρους συμβούλους του IRGC στη Συρία.

Ανέφερε ότι ήταν «μεταξύ εκείνων που συνόδευαν τον Κασέμ Σουλεϊμανί», τον αρχηγό της επίλεκτης δύναμης Quds του IRGC, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση με drone των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ το 2020.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον στρατό του Ισραήλ.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί εδώ και χρόνια επιθέσεις εναντίον στόχων που έχουν περιγράψει ως συνδεόμενους με το Ιράν στη Συρία, όπου η επιρροή της Τεχεράνης έχει αυξηθεί από τότε που στήριξε τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο που ξέσπασε στη Συρία το 2011.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ιράν είπε ότι οι ισραηλινές επιδρομές είχαν σκοτώσει δύο μέλη του IRGC στη Συρία που είχαν υπηρετήσει ως στρατιωτικοί σύμβουλοι εκεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα