ΑΘΗΝΑ
03:00
|
02.05.2024
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του, αύριο Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη. Μηνύματα θλίψης και από τον πολιτικό κόσμο.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, από τις 10:00 το πρωί έως τη 01:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 12.00, στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

«Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε. Και ένας γνήσιος Μακεδόνας, ο Βασίλης Καρράς, δεν είναι, πια, ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους για τους οποίους τραγούδησε. Καθημερινός άνθρωπος και ο ίδιος, νομίζω πως δεν θα ήθελε μεγάλα λόγια σε αυτόν τον αποχαιρετισμό. Αλλά με τις νότες του και την απλότητά του να μείνει στη μνήμη μας βαθιά. Βαθιά όσο ήταν και η φωνή του. Συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και στους αμέτρητους φίλους του», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής με τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του, ο Βασίλης Καρράς δεν είναι πια μαζί μας. Τον αποχαιρετούμε κρατώντας για πάντα στη μνήμη μας τα γλέντια και τις βραδιές χαρμολύπης που περάσαμε με τα τραγούδια του», σημειώνει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυριακή Μάλαμα. «Το λαϊκό στερέωμα θα τον θυμάται πάντα για την απλότητα του και για τις ερμηνείες του επί σκηνής που αφήσαν εποχή», προσθέτει.

«Αποχαιρετούμε τον σημαντικό λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, που στα 50 χρόνια της καριέρας του αγαπήθηκε από πλήθη κόσμου» αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωσή της η Νάγια Γρηγοράκου, βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και προσθέτει:«Η βαριά χαρακτηριστική φωνή του, που λατρεύτηκε “απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο” θα μείνει αξέχαστη. Όλο το “σινάφι” του , όπως συνήθιζε να λέει, θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου τραγουδιστή και ενός ξεχωριστού ανθρώπου».

Ανακοίνωση για τον χαμό του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή εξέδωσε το ΚΚΕ: «Για την απώλεια του Βασίλη Καρρά, ενός σπουδαίου και πηγαίου λαϊκού ερμηνευτή και τραγουδοποιού, που μας συντρόφευε πολλά χρόνια γράφοντας τη δική του ξεχωριστή πορεία στο λαϊκό τραγούδι, το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του και τους οικείους του».

«Ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς ήταν η ιδιαίτερη φωνή που εξέφρασε οριζόντια μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με τα τραγούδια του. Ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την απλότητα στις μεγάλες πίστες τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και με την παραγνωρισμένη έννοια της ερωτικής “καψούρας”», αναφέρει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

«Ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε τους Έλληνες παντού στον κόσμο, είτε τραγουδώντας Πυξ Λαξ, είτε Χρήστο Νικολόπουλο, είτε δικά του τραγούδια», προσθέτει και τονίζει ότι «χάρισε στον κόσμο χαρά και αισιοδοξία, ενώ με τον ξεχωριστό του τρόπο μίλησε για τις ιδιωτικές ιστορίες του καθενός». «Ο ελληνικός λαός τον αγάπησε», σημειώνει η Νέα Αριστερά και εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

SAVE ART: Κραυγή απόγνωσης από μαθητές & μαθήτριες του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τον Οκτώβριο του 2024 θα δικαστεί ο Ντεπαρτιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα