ΑΘΗΝΑ
20:38
|
03.05.2024
Ένα σκίτσο του Αμερικανού Joe Mohr στο πνεύμα των ημερών.
Του Joe Mohr (ΗΠΑ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 250 άνθρωποι στην Παλαιστίνη έχασαν τη ζωή τους, το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου (δηλαδή των Χριστουγέννων) από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς και τις επιχειρήσεις του στρατού του Ισραήλ. Η κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζει να κωφεύει στις διεθνείς εκκλήσεις για εκεχειρία και προστασία των αμάχων.

«Αγαπητέ Άγιε Βασίλη μια… γαμ@μένη εκεχειρία!», ζητά ένα παιδί που κάθεται στα πόδια του άγιου που μοιράζει δώρα στο σκίτσο του Αμερικανού Joe Mohr.

Την ίδια το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ενημερώνει ότι 20.674 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ οι τραυματίες είναι σχεδόν 55.000. Και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal είπε ότι για να υπάρξει ειρήνη στον παλαιστινιακό θύλακα, αυτός θα πρέπει να «αποστρατιωτικοποιηθεί» και να «αποριζοσπαστικοποιηθεί» ο πληθυσμός.

«Σας προσκαλώ να δείτε στην εικόνα του Ιησού κάθε παιδί που σκοτώθηκε και ανασύρθηκε από τα ερείπια», γράφει στο Κοσμοδρόμιο ο πρώην πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, συνιδρυτικό μέλος του Προοδευτικού Φόρουμ για την Ελληνο-Παλαιστινιακή Αλληλεγγύη, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα