ΑΘΗΝΑ
00:14
|
01.05.2024
Στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το βραβείο «για την καλύτερη ερμηνεία Γερμανίδας που προσποιείται την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Όχι μόνο κατάφερε να ξεπεράσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά κέρδισε και τις εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βραβείο κατασκοπείας «Lives of Others» (Οι ζωές των άλλων) για το 2023 απένειμε το Politico, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεχωρίζοντάς τον ανάμεσα στους ηγέτες που κατάφεραν να επιβιώσουν κατά την διάρκεια της χρονιάς από τις αποκαλύψεις ότι οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους παρακολουθούσαν στελέχη της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφους.

«Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι οποιοσδήποτε πολιτικός», αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει τα βραβεία. «Γόνος μιας κρητικής πολιτικής δυναστείας, με σπουδές στο Χάρβαρντ, αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Μητσοτάκης όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει από το σκάνδαλο των υποκλοπών, γνωστό ως «Predatorgate», αλλά κέρδισε και τις εκλογές, αρνούμενος όλες τις καταγγελίες», τονίζει η γνωστή ιστοσελίδα.

«Το λογισμικό κατασκοπείας Predator που έδωσε το όνομά του στην υπόθεση δεν είναι ο τύπος εφαρμογής που μπορεί κανείς να αγοράσει στο App Store. Το πώς κατέληξε σε σχεδόν 100 συσκευές στην Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκαν σε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, παραμένει ένα μυστήριο που μπορεί να μην λυθεί ποτέ», προστίθεται στην αιτιολόγηση της βράβευσης του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα βραβεία που απένειμε το Politico.

Ανάμεσα σε αυτά, η πρόεδρος της Κομισιόν Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βραβεύτηκε «για την καλύτερη ερμηνεία Γερμανίδας που προσποιείται την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», με αναφορές και την υπόθεση της ανταλλαγής επιστολών με την φαρμακοβιομηχανία Pfizer, ενώ ο Ζοζέπ Μπορέλ τιμήθηκε με το βραβείο Borat για τη διπλωματία, με την υποσημείωση πως καθώς η θητεία του τελειώνει σιγά σιγά, φαίνεται να είναι αποφασισμένος να προσφέρει στους Ευρωπαίους καθημερινές υπενθυμίσεις για τη διπλωματική του ανικανότητα.

Το βραβείο «Ο καλύτερος Ρώσος που παίζει τον Ρώσο», απένειμε το Politico στον Βλαντίμιρ Πούτιν, με την αιτιολόγηση ότι «κανείς δεν ξέρει να παίζει την Ευρώπη όπως αυτός», ενώ η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τιμήθηκε με το βραβείο «Το καλύτερο χόμπιτ που παίζει τον φασίστα», με αφορμή τις πληροφορίες ότι ως έφηβη ντυνόταν μαζί με άλλους δεξιούς ακτιβιστές ως χαρακτήρες από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα