ΑΘΗΝΑ
08:49
|
19.05.2024
Η είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση των δικαστών του Κολοράντο να αποκλείσουν τον Ντόναλντ Τραμπ από τις εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ανώτατο δικαστήριο του Μίσιγκαν αρνήθηκε να εξετάσει την προσφυγή ψηφοφόρων της πολιτείας, για τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ από τις προκριματικές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, που πρόκειται να διεξαχθούν το 2024.

Η μήνυση υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο από την οργάνωση «Free Speech for People», η οποία επικαλέστηκε το Άρθρο 3 της 14ης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ, βάσει του οποίου απαγορεύεται η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία σε οποιονδήποτε έχει εμπλακεί σε «εξέγερση», αναφερόμενη στον ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ στην εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μίσιγκαν έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση των δικαστών του Κολοράντο να αποκλείσουν τον Ντόναλντ Τραμπ από τις εκλογές.

Σε αντίθεση με το Κολοράντο, η προσφυγή στο Μίσιγκαν απέτυχε σε πρώιμο στάδιο, με τους δικαστές να απορρίπτουν την υπόθεση για διαδικαστικούς λόγους, χωρίς να εξετάσουν εάν η εισβολή της 6ης Ιανουαρίου του 2021 ήταν πράγματι εξέγερση και εάν ο Ντόναλντ Τραμπ έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτήν.

Στην περίπτωση του Κολοράντο, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο Άρθρο του Συντάγματος των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό ενός προεδρικού υποψηφίου. Το κριτήριο αποκλεισμού προστέθηκε μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο για να εμποδίσει τους αποσχιστές να επιστρέψουν σε προηγούμενους κυβερνητικούς ρόλους τους, μόλις οι νότιες πολιτείες εντάχθηκαν στην Ένωση.

Αντίστοιχες απόπειρες αποκλεισμού του Ντόναλντ Τραμπ από τις εκλογές έχουν αποτύχει στις πολιτείες Μινεσότα και Νέο Χαμσάιρ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα