ΑΘΗΝΑ
07:10
|
07.05.2024
Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, το αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye κατέπεσε κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ενώ οι μαρτυρίες κάνουν λόγω για έκρηξη πριν την…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κήρυξε τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις, από σήμερα, Τετάρτη, έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, λόγω του θανάτου του πιλότου του εκπαιδευτικού αεροπλάνου που κατέπεσε στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως: «Ο θάνατος εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι), Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27/12 έως και την Παρασκευή 29/12/2023. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείου του Επισμηναγού και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, στις 11:28, το αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye κατέπεσε κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 40χρονου κυβερνήτη του, ενώ οι μαρτυρίες κάνουν λόγω για έκρηξη πριν την πτώση.

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του δυστυχήματος

Σε δελτίο τύπου, το ΚΚΕ ζητά την εις βάθος διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος, αλλά και να ελεγχθεί η τήρηση όλων των προδιαγραφών για τη συντήρηση των αεροσκαφών, τονίζοντας πως πρόκειται για το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πιλότου του εκπαιδευτικού Τ-2, που με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το τραγικό αυτό περιστατικό είναι το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πτώση παλαιών αεροσκαφών τύπου Τ-2, ενώ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα μετατρέπεται σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων κατόπιν συμφωνίας με ισραηλινή εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του δυστυχήματος και να δοθούν σαφείς απαντήσεις ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση όλων των προδιαγραφών για τη συντήρηση των αεροσκαφών και την ασφάλεια των πιλότων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα