ΑΘΗΝΑ
18:45
|
04.05.2024
Φωτιές άναψε στη Ρώμη το σχέδιο του Ισραήλ να διορίσει τον έποικο δήμαρχο, Μπένι Κασριέλ, νέο πρέσβη της χώρας στην Ιταλία.
Μπένι Κασριέλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλία αντιτίθεται στο διορισμό γνωστού στελέχους των Εβραίων εποίκων που είναι επί δεκαετίες δήμαρχος του εποικισμού Μα’άλε Αντουμίμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στη θέση του νέου πρέσβη του Ισραήλ στη Ρώμη.

Πρόκειται για τον Μπένι Κασριέλ που είναι επί 31 χρόνια δήμαρχος του μεγάλου εποικισμού Μα’άλε Αντουμίμ που βρίσκεται κοντά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και έχει ηγηθεί του φορέα εποίκων «Συμβούλιο Γιεσά» από το 1999 ως το 2001.

Ο εποικισμός Μα’άλε Αντουμίμ

χει επιλεχθεί για το πόστο αυτό από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν, μεταξύ άλλων και γιατί είναι επικεφαλής του κυβερνώντος δεξιού κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ειδησεογραφικό σάιτ Ynet, οι Ιταλοί μέσα από διάφορους διαύλους έχουν ενημερώσει το Τελ Αβίβ πως δεν επιθυμούν τον Κασριέλ να αναλάβει νέος πρέσβης του Ισραήλ κυρίως λόγω του ρόλου που έχει παίξει υπέρ των συμφερόντων Εβραίων εποίκων στους παράνομους εποικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Η στάση της Ρώμης δεν είναι κατηγορηματική ενώ από τη μεριά της ισραηλινής κυβέρνησης δεν έχουν γίνει κινήσεις υπέρ ή κατά αυτών των αντιδράσεων. Ως το καλοκαίρι που θα πάρει σύνταξη ο απερχόμενος πρέσβης του Ισραήλ, Άλον Μπαρ, υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος για παζάρια…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα