ΑΘΗΝΑ
23:52
|
31.05.2024
Κατά τον διαπληκτισμό κυανοκράνων του ΟΗΕ με νεαρούς Λιβανέζους τραυματίστηκε ελαφρά Ινδονήσιος κυανόκρανος.
Κυανόκρανος της αποστολής του ΟΗΕ στο Λίβανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Ινδονήσιος κυανόκρανος της αποστολής του ΟΗΕ στο Λίβανο, UNIFIL, τραυματίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, 27 Δεκεμβρίου, όταν μία ομάδα νεαρών σε περιοχή του νοτίου Λιβάνου προσπάθησε να εμποδίσει την διέλευση περιπόλου από το χωριό τους, Ταϊμπέχ.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, το επεισόδιο, που έγινε ευρύτερα γνωστό σήμερα το απόγευμα, δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Ωστόσο, η διοίκηση της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ στο Λίβανο κάλεσε τις αρχές της χώρας να διερευνήσουν το περιστατικό ώστε να προαχθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σήμερα το πρωί αποτράπηκε παρόμοιο περιστατικό όταν αυτοκινητοπομπή της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ προσπάθησε να περάσει από μεθοριακή περιοχή του Λιβάνου. Αρχικά εμποδίστηκε από κατοίκους της περιοχής που βλέπουν με δυσπιστία το ρόλο των δυνάμεων του ΟΗΕ και αντιτίθενται στις διελεύσεις οχημάτων της αποστολής από κατοικημένες περιοχές. Μετά από συζήτηση άφησαν την αυτοκινητοπομπή να περάσει.

Ένας κυανόκρανος του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο τραυματίστηκε όταν μια ομάδα νέων επιτέθηκε σε περίπολο και προσπάθησε να την εμποδίσει να περάσει από το χωριό τους, ανακοίνωσε η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL) στη χώρα αυτή. Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν κάτοικοι του χωριού Ταϊμπέχ εμπόδισαν προσωρινά την περίπολο να προχωρήσει στην περιοχή. Ένας Ινδονήσιος κυανόκρανος τραυματίστηκε και ένα όχημα υπέστη ζημιές, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αιχμές Σκέρτσου για την περιουσία του Κασσελάκη

Διαψεύδει ο Καιρίδης το CBS για μεταφορά μεταναστών στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ

Συνεργασία Τουρκίας-Λιβύης για κοινά συμφέροντα στη Μεσόγειο

Το Istorima στη Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα