ΑΘΗΝΑ
19:10
|
27.04.2024
Μετά τη συνάντηση με τον Ιρακινό πρωθυπουργό ο Πέδρο Σάντσεθ επισκέφθηκε στρατιωτική βάση στην οποία υπηρετούν περίπου 300 Ισπανοί στρατιώτες που υπηρετούν στο Ιράκ.
Από τη συνέντευξη Τύπου των πρωθυπουργών Ισπανίας και Ιράκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την στήριξη της Ισπανίας στη «σταθερότητα και την κυριαρχία» του Ιράκ  επιβεβαίωσε σήμερα στη Βαγδάτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιρακινό ομόλογό του , Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι.

«Η χώρα μου, πάντα εάν ζητηθεί από τις ιρακινές αρχές, θα υποστηρίξει την ενότητα, την κυριαρχία και τη σταθερότητα του Ιράκ» τόνισε ο Σάντσεθ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Ιρακινό ομόλογό του.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην επιθυμία των δύο χωρών για ανάπτυξη του εμπορίου που ως σήμερα τη μερίδα του λέοντος απαρτίζουν οι ιρακινές εξαγωγές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ο Μοχάμεντ αλ Σουντάνι από την πλευρά του χαιρέτισε την υποστήριξη της Ισπανίας και άλλων χωρών του «διεθνούς συνασπισμού κατά του «Ισλαμικού Κράτους» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας  στο Ιράκ.

Μετά τη συνάντηση με τον Ιρακινό πρωθυπουργό ο Πέδρο Σάντσεθ επισκέφθηκε στρατιωτική βάση στην οποία υπηρετούν περίπου 300 Ισπανοί στρατιώτες που υπηρετούν και στην αντιτρομοκρατική αποστολή του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους και σε αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα