ΑΘΗΝΑ
19:28
|
29.09.2024
Οι πύραυλοι (μαντέψτε!) κατασκευάζονται στη Βρετανία από την ευρωπαϊκή εταιρεία πυραύλων MBDA.
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανία κλιμακώνει σταθερά την εμπλοκή της στον πόλεμο της Ουκρανίας αξιοποιώντας την παραμικρή περίσταση και αφορμή για «στήριξη» του ουκρανικού στρατού.

Σήμερα, στο Λονδίνο ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε την αποστολή περίπου 200 αντιαεροπορικών πυραύλων στην Ουκρανία «για να ενισχύσει την άμυνά της». Ως αφορμή επικαλέστηκε το πρόσφατο κύμα ρωσικών βομβαρδισμών σε ουκρανικές πόλεις, που ωχριά μπροστά στο κλιμακούμενο αιματοκύλισμα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δοκιμάζει την άμυνα της Ουκρανίας και την αποφασιστικότητα της Δύσης…και η σημερινή αποστολή ενός πακέτου συστημάτων αεροπορικής άμυνας στέλνει ένα αδιάψευστο μήνυμα ότι μπροστά στη ρωσική βαρβαρότητα, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει απολύτως δεσμευμένο να υποστηρίξει την Ουκρανία» είπε ο Σαπς.

Πληροφορίες από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν πως οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι, που κατασκευάζονται στη Βρετανία από την ευρωπαϊκή εταιρεία πυραύλων MBDA, είναι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύονται από αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων μαχητικών Typhoon και F-35.

Γιάννης κερνά…και Γιάννης πίνει!

Εκτιμάται πως μέσα στην τελευταία διετία η Βρετανία έχει χορηγήσει ή έχει δεσμεύσει στρατιωτικό εξοπλισμό συνολικής αξίας περίπου 4,6 δις. στερλινών για λογαριασμό του ουκρανικού στρατού, αυξάνοντας τις πωλήσεις και τα κέρδη βρετανικών πολεμικών βιομηχανιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήλωση Υεμένης για πλήγμα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κατά την προσγείωση του Νετανιάχου

Ο πασιφιστής επαναστάτης των βοηθητικών προβλημάτων

Κασσσελάκης: Δεν ήλθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επισημοποιείται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα