ΑΘΗΝΑ
16:20
|
08.05.2024
Ο διοικητής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας παραδέχτηκε πως υπήρξαν ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.
Κατάσβεση φωτιάς σε αποθήκη στην περιοχή του Κιέβου, που επλήγη από ρωσικά αεροσκάφη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Επιτυχημένες» ήταν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία εντός της εβδομάδας σύμφωνα με την Ρωσία, με το υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει πως κατάφεραν χτυπήματα έναντι όλων των ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που στόχευαν.

«Όλοι οι στόχοι που είχαν οριστεί έχουν πληγεί» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας πως η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερα από 50 πλήγματα, μεταξύ των οποίων ένα «μεγάλο πλήγμα» στην Ουκρανία μεταξύ της 23ης και 29ης Δεκεμβρίου, σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών, αποθηκών πυρομαχικών και σημεία ανάπτυξης Ουκρανών στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων.

Ο διοικητής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας,Βάλερι Ζαλούζνι, παραδέχτηκε σε ανάρτηση στο Telegram πως υπήρξαν ρωσικά πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.

Οι σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρη την Ουκρανία κατά τις χθεσινές νυχτερινές και τις πρωινές σημερινές ώρες, ενώ στόχοι επλήγησαν στις περιοχές του Κιέβου, του Ντνίπρο, της Οδησσού, στο Χάρκοβο, στην Ζαπορίζια, στο Λβίβ και Τερνοπόλ, με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία να δηλώνει ότι δεν έχει δει τόσα πολλά ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εδώ και πολύ καιρό.

«Δεν έχουμε δει τόσο πολύ κόκκινο -το κόκκινο είναι τα εχθρικά αεροσκάφη- εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούρι Ιγκνάτ, στην ουκρανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα ραντάρ κατέγραψαν ρώσικα αεροσκάφη σχεδόν σε ολόκληρο τον εναέριο χώρο, «σε όλες τις περιοχές και προς όλες τις κατευθύνσεις». Το γραφείο Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας χαρακτήρισε επίσης τα πλήγματα της Παρασκευής ως τα πιο μαζικά μέχρι στιγμής.

Οι ουκρανικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο 18 Ουκρανών πολιτών από τις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις, μέσω ανάρτησης στο Telegram, χαρακτηρίζοντας την χθεσινή επιχείρηση ως την «πιο μαζική αεροπορική επίθεση» από την έναρξη της σύρραξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα